DOLAR 34,0711 0.13%
EURO 38,1149 0.06%
ALTIN 2.833,750,18
BITCOIN 21354053.64081%
Balıkesir
23°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Ayvalık’ta tarihî binaya taşınmak için geri sayım

Ayvalık’ta tarihî binaya taşınmak için geri sayım

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:23
Ayvalık’ta tarihî binaya taşınmak için geri sayım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ayvalık Belediyesi tarihî binaya taşınma hazırlığı içinde.

Rum asıllı bir işadamı tarafından Ayvalık’tan demir yolu geçeceği var sayılarak otel olarak yaptırılan ve bir dönem hastane olarak kullanılan Ayvalık Vergi Dairesi binasının restorasyonunda son aşamaya gelindi. Çevre düzenlemesinin ardından Ayvalık Belediyesi tarihî binada hizmet vermeye başlayacak. Belediye Başkanı Mesut Ergin, ilçenin çeşitli bölgelerinde on bir ayrı yerde bulunan birimlerin önemli bir kısmının bu binada hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Ergin, “O bina babalarımız döneminde hastaneydi, bizim gençliğimizde vergi dairesiydi. Bina yüz yılı aşkın bir zamanda yapılmış daha sonra devlet bir şekilde kullanmış. Bu bina Ayvalık Belediyesi’ne hizmet verecek. Bunu neden böyle düşündük? Bu ilçenin bir hikâyesi var. Herkes yeni bir bina yapmaktan yanaydı belediye için. Ben belediye binasının bir hikâyesi olmasından yanaydım. O hikâyeyi yazmak önemli. Kuruluşu yüz yıllara dayanan belediyemize tarihî bir yapı çok yakışacak” diye konuştu.

Uzun yıllar vergi dairesi olarak hizmet veren bina Millî Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Ayvalık Belediyesi’ne tahsis edilmişti.

(İHA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.