DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18401700.33196%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Bakan Özhaseki: “Müsilaj Nedeniyle Marmara Denizi’ni Yitireceğiz”

Bakan Özhaseki: “Müsilaj Nedeniyle Marmara Denizi’ni Yitireceğiz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Marmara Denizi'nde artan müsilaj tehlikesine dikkat çekerek, "Oksijen neredeyse bitmiş gibi. Böyle gider ve kirletmeye devam edersek Marmara'yı yitireceğiz," dedi.

ABONE OL
Haziran 28, 2024 20:28
Bakan Özhaseki: “Müsilaj Nedeniyle Marmara Denizi’ni Yitireceğiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Marmara Denizi’nde Tehlike Çanları

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Marmara Denizi’nde artan müsilaj tehlikesine yönelik uyarılarda bulundu. Özhaseki, “Bazı hocalarımız 25 metre kadar denizin altında görüntü çekmiş. Oksijen neredeyse bitmiş gibi. Oradaki canlılık neredeyse bitmiş gibi,” ifadelerini kullandı.

“Böyle Giderse Marmara’yı Yitireceğiz”

Bakan Özhaseki, Marmara Denizi’ne kıyısı olan illerin ilgilileriyle yaptıkları toplantılarda denizlerin kirlilik seviyesini değerlendirdiklerini belirtti. Özhaseki, “Yakında da Allah korusun böyle gider ve kirletmeye devam edersek, özellikle evsel atıklardan oluşan azot, fosfor gibi maddeleri ve tarımsal ürünlerin imalathanesinde kullanılan malzemeleri denizlere vermeye devam edersek bırakın koyları, Marmara’yı yitireceğiz,” dedi.

Projeler ve Çözüm Önerileri

Özhaseki, “Türkiye Yüzyılı Çevre Projeleri”nin tanıtımı sırasında Marmara Denizi’ndeki kirliliği yok etmek için geliştirdikleri projeleri anlattı. “Bu tespitlerden sonra Mapa Şapandıra Projesi’ni gündeme aldık. Bu alanda 40-50 metre arayla uygun yerlere 700 kadar Mapa Şapandıra yerleştireceğiz,” diye konuştu. Bu projeyle denizdeki kirliliğin önüne geçmeyi amaçladıklarını vurgulayan Bakan Özhaseki, kıyıda sabitlenecek noktaların ve denizde kullanılacak 4-5 tonluk kütlelerin detaylarını paylaştı.

Acil Önlemler

Marmara Denizi’ndeki müsilaj sorununun çözümü için acil önlemler alınması gerektiğini vurgulayan Özhaseki, tüm ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak etkin bir mücadele yürüteceklerini belirtti. Bakan, “Marmara Denizi’ni korumak hepimizin sorumluluğunda. Bu bilinçle hareket ederek gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir deniz bırakmalıyız,” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.