DOLAR 34,0955 0.19%
EURO 38,0826 0.01%
ALTIN 2.832,750,15
BITCOIN 21469614.49586%
Balıkesir
23°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Balıkesir’de Balıkçılar “Vira Bismillah” Diyerek Sezonu Açtı

Balıkesir’de Balıkçılar “Vira Bismillah” Diyerek Sezonu Açtı

Balıkesir’de balıkçılar, "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı. Bandırma Su Ürünleri Hali'nde gerçekleşen sezonun ilk mezatında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın da yer aldı ve balıkçılara bereketli bir sezon diledi.

ABONE OL
Eylül 1, 2024 23:47
Balıkesir’de Balıkçılar “Vira Bismillah” Diyerek Sezonu Açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İki denize kıyısı olan ve Türkiye’nin balıkçılık sektöründe önemli bir yer tutan Balıkesir’de balıkçılar, 1 Eylül itibarıyla av sezonunu açtı. Marmara ve Ege Denizi’ne kıyısı olan Balıkesir, Türkiye’nin balıkçılık filosunun %20’sini oluşturan 12 metre ve üzeri teknelere ev sahipliği yapıyor. Balıkçılar, “Vira Bismillah” diyerek yeni sezona başladı.

Balıkesir, balıkçılar, av sezonu, Bandırma, Vira Bismillah, palamut, mezat, Ahmet Akın

Balıkesir’de Balıkçılar Vira Bismillah Diyerek Sezonu Açtı_1

Sezonun İlk Mezatı Bandırma’da Yapıldı

Bandırma Su Ürünleri Hali’nde düzenlenen sezonun ilk mezatında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık da yer aldı. Başkan Ahmet Akın, mezatta düdüğü çalarak ilk satışı başlattı ve esnafa destek olmak amacıyla balıkların bir kısmını satın aldı.

Balıkesir, balıkçılar, av sezonu, Bandırma, Vira Bismillah, palamut, mezat, Ahmet Akın

Balıkesir’de Balıkçılar Vira Bismillah Diyerek Sezonu Açtı_2

“Bol Balıklı Bir Sezon Olsun”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, tüm balıkçılar için bereketli bir sezon dileyerek, “Şehrimizde balıkçılık ruhsatlı 958 tekne bulunuyor. Ekmeğini denizden kazanan tüm balıkçılarımızla bir olduk, beraber olduk. İnşallah, bu sezon bol balıklı ve kazasız belasız geçer. Gıda ihtiyacının karşılanmasında büyük rol oynayacak bu sezonda, tüm balıkçılarımıza hayırlı işler diliyorum,” şeklinde konuştu.

Sezon Palamutla Başlıyor

Kocaman Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, sezonun palamut balığı ile başlayacağını belirterek, “Palamut, Karadeniz’den başlayarak Ege ve Akdeniz’e kadar göç eden bir balık. Marmara Denizi geçiş noktası olduğundan, profesyonel balıkçılarımız bu balıkları tutacak,” dedi.

Balıkçılar Umutlu

Balıkçılar, bu sezonun bereketli geçeceğine inanıyor. Balıkçı Necati Dingaz, “Güzel bir palamut sezonu bekliyoruz. Ayrıca hamsi, sardalye, istavrit gibi ince balıklar da olacak. Bugün satışı yapılan balıkların ardından, palamut da gelecek inşallah. Bereketli bir sezon olmasını diliyoruz,” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.