DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18415020.42808%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Balıkesir’de CHP’den Sokak Hayvanları Yasasına Sert Tepki

Balıkesir’de CHP’den Sokak Hayvanları Yasasına Sert Tepki

CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, Mecliste görüşülen sokak hayvanları yasa tasarısını "katliam yasası" olarak nitelendirerek, AKP hükümetini sert bir dille eleştirdi. Köybaşı, sokak hayvanlarının ötenazi ile öldürülmesini öngören bu tasarının derhal geri çekilmesi gerektiğini vurguladı.

ABONE OL
Temmuz 22, 2024 18:07
Balıkesir’de CHP’den Sokak Hayvanları Yasasına Sert Tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sokak Hayvanları İçin Kırmızı Alarm

CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, Mecliste görüşülmekte olan sokak hayvanları ile ilgili yasa tasarısına sert tepki gösterdi. Köybaşı, bu yasa tasarısının tam bir “katliam yasası” olduğunu ve Nazi zihniyetini yansıttığını belirterek, partilerinin bu yasaya karşı kırmızı alarmda olduğunu söyledi.

Köybaşı, “Bu katliam yasasıdır, bu tam bir nazi aklıdır,” dedi. Sokak hayvanlarının iğne ile öldürülmesini öngören bu yasa değişikliğinin cinayet olduğunu ifade etti.

AKP’ye Sert Eleştiri

CHP Balıkesir İl Başkanı, AKP hükümetini sert bir dille eleştirerek, “Katliam yasasını savunmak için konuşan AKP grup başkanının, ötenazi sözcüğünün anlamını bile bilmesi mümkün değildir. Sokakta yaşayan sahiplenilmemiş canları iğne ile öldürmek anlamına gelen ‘ötenazi’ yapılmasını öngören kanun değişikliği cinayettir,” diye konuştu.

Köybaşı, sadece havladı diye bir hayvanı ‘saldırgan’ ya da ‘kamu güvenliği bakımından tehlikeli’ ilan etmenin veya tek doz aşıyla tedavi edilebilecekken ‘bulaşıcı hastalığı var’ diyerek katletmenin Nazi zihniyetini yansıttığını belirtti. “Bu güne kadar yıllarca barınak için rehabilitasyon için ayrılan bütçe rakamlarını başka yerlere aktaranlar şimdi katliam ile çözüm arıyor,” diyerek merkezi hükümetin sorumluluğu yerel yönetimlere attığını ifade etti.

“Hayvanlar Yaşatılmalı”

Erden Köybaşı, kamu kaynaklarının sokak hayvanlarını katletmek yerine, onları yaşatmak ve haklarını korumak için kullanılması gerektiğini belirtti. “Sokak hayvanları aşılanmalı, kısırlaştırılmalı ve sağlıklı ortamlarda yaşamaları sağlanmalıdır. Sahiplenilen evcil hayvanlar yakından takip edilmeli ve sokağa bırakılmaları önlenmelidir. Ayrıca evcil hayvan üretim ve satışı yasaklanmalıdır,” dedi.

“Yasa Tasarısı Geri Çekilmeli”

Köybaşı, yasa tasarısının derhal geri çekilmesi gerektiğini vurguladı. Bu yasa yürürlüğe girerse yerel yönetimlerle yurttaşları karşı karşıya getirecek ve hayvan katliamına yol açacak bir durumun ortaya çıkacağını belirtti. “Mevcut iktidarın her konuda olduğu gibi bu konuda da beceriksizliğinin faturasını şimdi hayvanlar canlarıyla ödeyecekler,” diyerek sözlerini noktaladı.

“Bütün insanlar suçlu değildir ama bütün hayvanlar masumdur,” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.