DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18416500.4073%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Balıkesir’de Dolandırıcılık Uyarısı: Büyükşehir’in Adını Kullananlara Dikkat!
  • Velhasıl Gazetesi
  • Yerel
  • Balıkesir’de Dolandırıcılık Uyarısı: Büyükşehir’in Adını Kullananlara Dikkat!

Balıkesir’de Dolandırıcılık Uyarısı: Büyükşehir’in Adını Kullananlara Dikkat!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Ahmet Akın ve belediye yöneticilerinin adını kullanarak yardım ve bağış talep eden dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı. Belediyenin bu tür taleplerle hiçbir ilgisi olmadığı belirtilerek, şüpheli durumlarda güvenlik birimlerine başvurulması istendi.

ABONE OL
Temmuz 1, 2024 18:50
Balıkesir’de Dolandırıcılık Uyarısı: Büyükşehir’in Adını Kullananlara Dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balıkesir – Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, son günlerde Başkan Ahmet Akın ve belediye yöneticilerinin adını kullanarak yardım ve bağış talep eden dolandırıcılara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Belediye, bu tür dolandırıcılık girişimlerinin hiçbir şekilde resmi kurumlarla ilişkili olmadığını vurguladı.

Dolandırıcılık Girişimleri

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, dolandırıcıların Başkan Ahmet Akın ve üst düzey yöneticilerin isimlerini kullanarak yardım ve bağış talebinde bulundukları belirtildi. Belediyenin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Son günlerde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ve bazı üst düzey belediye yöneticilerinin isimleri kullanılarak yardım ve bağış kampanyaları adı altında dolandırıcılık maksadıyla vatandaşlardan nakdi yardım talep edildiği tespit edilmiştir. Bu itibarla; talep edilen yardımlar ile ilgili gerek Büyükşehir Belediyesi’nin gerekse belediye yöneticilerinin hiçbir şekilde ilişkisi bulunmadığı dikkate alınarak Büyükşehir Belediyesi’nde görevli kamu personelinin adı kullanılarak yardım toplamaya çalışan dolandırıcılara hiçbir şekilde itibar etmeyiniz.”

Yargı Mercilerine Başvuru

Dolandırıcılık girişimlerine karşı yargı mercilerine başvurulduğu belirtilen açıklamada, vatandaşların bu tür durumlarla karşılaşmaları halinde dikkatli olmaları gerektiği ifade edildi. Şüpheli durumlarda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi’ne veya en yakın güvenlik birimlerine başvurulması istendi.

Güvenlik ve İhbar Hatları

Vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına yapılan uyarıda, şu bilgilere yer verildi: “Bu husus ile ilgili yargı mercilerine başvuruda bulunulmuştur. Böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi’nin 444 40 10 numaralı hattına veya en yakın güvenlik birimlerine ihbarda bulunulması rica olunur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Dolandırıcılıkla Mücadele

Bu uyarılarla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları dolandırıcılık girişimlerine karşı korumayı ve bilinçlendirmeyi hedefliyor. Belediye, resmi yardım ve bağış kampanyalarının duyurularını sadece kendi resmi kanalları üzerinden yapacağını belirtti. Bu sayede, vatandaşların sahte yardım taleplerine itibar etmemesi ve dolandırıcılara karşı dikkatli olması sağlanacak.

Balıkesir halkının, bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı duyarlı olup, şüpheli durumları hemen yetkililere bildirmesi önem arz etmektedir. Bu tür olaylarla mücadele, vatandaşların desteği ve dikkatli davranışlarıyla mümkün olacaktır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.