DOLAR 34,0007 0.29%
EURO 37,8289 0.58%
ALTIN 2.820,160,39
BITCOIN 1968226-3.43301%
Balıkesir
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Balıkesir’de İşgücü Uyum Programı Başladı: bin 440 Kişilik Kontenjan

Balıkesir’de İşgücü Uyum Programı Başladı: bin 440 Kişilik Kontenjan

Türkiye İş Kurumu ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle başlatılan İşgücü Uyum Programı, Balıkesir'de 1440 kişilik kontenjanla başvuruya açıldı. Program, işsiz vatandaşları işgücü piyasasına hazırlamayı hedefliyor.

ABONE OL
Eylül 4, 2024 16:34
Balıkesir’de İşgücü Uyum Programı Başladı: bin 440 Kişilik Kontenjan
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşgücü Uyum Programı Balıkesir’de Başladı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Millî Eğitim Bakanlığı tarafından işsiz vatandaşları işgücü piyasası ile buluşturmayı amaçlayan İşgücü Uyum Programı, Balıkesir’de hayata geçirildi. Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı, 4 Eylül itibarıyla başvuruların alınmaya başladığını ve Balıkesir için 1440 kişilik kontenjan ayrıldığını açıkladı.

Programın Amacı ve Kapsamı

İşgücü Uyum Programı, özellikle kadınlar, gençler, uzun süreli işsizler ve engelliler gibi özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasını amaçlıyor. Program, katılımcılara bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplini kazandırarak, işsizlik sürecinden çıkmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

Nazım Balcı, programın, Türkiye İş Kurumu’nun aktif işgücü hizmetleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği yapılarak düzenlendiğini belirtti. Programlar, 81 ilde toplam 120.000 kontenjanla açıldı ve Balıkesir’de de önemli bir katılım bekleniyor.

Kimler Başvurabilir ve Program Nasıl İşliyor?

Programa, 18 yaşını doldurmuş, İŞKUR’a kayıtlı, emekli olmayan ve son bir aydır sigortalı olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvurabiliyor. Balcı, kadınlar, öğrenciler, engelliler ve eski hükümlülerin programa öncelikli olarak kabul edileceğini vurguladı.

Yarı zamanlı olarak uygulanacak programlar en fazla 10 ay sürecek. İlk dört hafta yoğunlaştırılmış eğitimlerle geçecek ve haftalık 37,5 saat (5 gün) çalışılacak. Diğer haftalarda ise haftalık 22,5 saat (3 gün) çalışılacak. Programa katılanlar aylık ortalama 8 bin TL maaş alacak ve kısa vadeli sigorta primleri (GSS) karşılanacak. Katılımcılar, bu süre içinde başka bir işte çalışabilecek.

Başvuru Süreci

Balıkesir’deki başvurular 4 Eylül – 8 Eylül tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, Bandırma ve Edremit Hizmet Merkezleri üzerinden alınacak. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, İŞKUR e-şube, Alo170, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ve İŞKUR Hizmet Merkezleri aracılığıyla işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Nazım Balcı, programın işsizler için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, ilgilenen vatandaşları başvuru yapmaya davet etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.