DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18415020.42808%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Balıkesir’de Kurye Cinayeti Davasında Karar

Balıkesir’de Kurye Cinayeti Davasında Karar

Balıkesir'de 11 Mayıs'ta kuryelik yaparken bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ın katili 17 yaşındaki E.Ö., 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davada yargılanan sanığın babası O.Ö. beraat etti. Dava, Balıkesir Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü ve kararla sonuçlandı.

ABONE OL
Temmuz 12, 2024 21:40
Balıkesir’de Kurye Cinayeti Davasında Karar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balıkesir’de Ata Emre Akman’ı Öldüren E.Ö’ye 24 Yıl Hapis

Balıkesir’de üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ın öldürülmesiyle ilgili davada karar verildi. 17 yaşındaki sanık E.Ö., 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davada yargılanan sanığın babası O.Ö. ise beraat etti.

Cinayet Nasıl Gerçekleşti?

11 Mayıs’ta kuryelik yapan 20 yaşındaki Ata Emre Akman, sipariş teslimatı sonrası sokakta bıçaklanarak hunharca öldürüldü. Olay, Balıkesir’de büyük yankı uyandırdı ve “kuryeci cinayeti” olarak ülke gündemine oturdu.

Mahkeme Süreci

Balıkesir Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci celsesinde, sanık E.Ö. suçlu bulundu ve 24 yıl hapis cezası aldı. Mahkeme, delil yetersizliğinden dolayı sanığın babası O.Ö.’yü ise beraat ettirdi.

Mahkeme Kararı ve Tepkiler

Mahkemede Yaşananlar

Duruşma sırasında, Ata Emre Akman’ın ailesi ve yakınları adaletin yerini bulmasını beklerken, mahkeme salonunda duygusal anlar yaşandı. Aile, verilen cezanın acılarını hafifletmediğini ancak adaletin tecelli ettiğini belirtti.

Savunma ve Karar

E.Ö.’nün avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunsa da mahkeme, delillerin ve tanık ifadelerinin suçluluğu kanıtladığına karar verdi. Sanık E.Ö.’nün yaşının küçüklüğü nedeniyle cezasında indirim uygulanmadı. Baba O.Ö. ise oğlunun eylemlerinden haberdar olmadığı gerekçesiyle beraat etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.