DOLAR 34,0057 0.32%
EURO 37,8766 0.71%
ALTIN 2.821,890,45
BITCOIN 1970572-3.07723%
Balıkesir
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Balıkesir’in ilk botanik bahçesi kuruluyor

Balıkesir’in ilk botanik bahçesi kuruluyor

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:27
Balıkesir’in ilk botanik bahçesi kuruluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balıkesir’in ilk botanik bahçesi Balıkesir Üniversitesi(BAÜN) kampüsü içerisindeki 20 hektarlık alanda kurulacak.

BAÜN kampüsü içinde yer alan 20 hektarlık alanda, Balıkesir’in ilk botanik bahçesini kurmak için çalışmalara başladı. Bahçe, öğrenciler ve öğretim görevlilerine hizmet verecek ve içerisinde yürüyüş yolları, oturma bankları ve tıbbi aromatik bitki bahçesi bulunacak. Ayrıca, botanik bahçesi sınırlarında yer alan dere ıslahı ve gölet temizliği yapılacak. Bu proje, doğaya ve çevreye duyarlılığı ile örnek bir adım atıyor.

TIBBİ AROMATİK BİTKİ BAHÇESİ OLACAK

BAÜN kampüsü içinde bulunan alanın botanik bahçesi olarak yeniden düzenlenmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında, 20 hektarlık alana yürüyüş yolları, oturma bankları ve tıbbi aromatik bitki bahçesi yerleştirilecek. Bahçede bulunan dere ve göletin temizliği de yapılacak. Bu çalışmalar, çevre ve doğaya duyarlılıkla ilgili konularda örnek bir adım olarak görülüyor.

Fotoğraf Altı: Balıkesir ilk botanik bahçesi BAÜN Çağış kampüsünde 20 hektarlık alanda kurulacak.

BAÜN YEŞİL KAMPÜS OLACAK

BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, bahçenin tamamlanmasının ardından Yeşil Kampüs olma yolunda ilk adımların atılacağını ifade etti. Bahçe, öğrencilere doğal bir terapi sunarken, kültür ve doğa arasında bir köprü görevi de üstlenecek. Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, bahçede bulunan göletin küçük bir ekolojik sisteme dönüştüğünü belirtti. Saha, özel bir ekosistem haline gelmiş durumda. Gölette 250’nin üzerinde bitki çeşidi ve yüzlerce su kaplumbağası, sazanlar, su kuşları, ördekler ve su yılanları yaşıyor. Bahçedeki doğal yaşam alanı, öğrenciler için doğal bir terapi alanı olarak hizmet verecek.

BAÜN’ün bu projesi, Green Metric platformuna dahil olmak isteyen üniversiteler arasında yer alıyor. Yeşil Kampüs olma yolunda atılan bu adım, gelecek nesillere doğal bir yaşam alanı bırakılmasına katkı sağlıyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.