DOLAR 34,0134 0.34%
EURO 37,8651 0.67%
ALTIN 2.819,700,37
BITCOIN 1973175-2.83055%
Balıkesir
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP

Balıkesir’in Kurtuluş Meşalesi 102. Yılında Yeniden Yandı

Kuvayi Milliye’nin başkenti Balıkesir, düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü coşkuyla kutladı. 7’den 70’e binlerce Balıkesirlinin katıldığı fener alayı, şehrin sokaklarını aydınlattı. Etkinlik, usta şair Sunay Akın’ın şiir dinletisiyle sona erdi.

ABONE OL
Eylül 7, 2024 21:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balıkesir’de Kurtuluş Coşkusu: Fener Alayı Sokakları Aydınlattı

Kuvayi Milliye’nin simge şehri Balıkesir, düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılını büyük bir coşkuyla kutladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen fener alayı, 7’den 70’e her yaştan vatandaşın katılımıyla tarihi bir atmosferde gerçekleştirildi. Türk bayrakları ve meşalelerle donatılan sokaklarda halk, Şeyh Lütfullah Camii önünden başlayarak Kuvayi Milliye Meydanı’na kadar yürüdü.

Meşalelerle Aydınlanan Bir Gece

Balıkesir Büyükşehir Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde yürüyen binlerce Balıkesirli, kurtuluş coşkusunu hep birlikte yaşadı. Türk bayrakları ve meşalelerle dolu sokaklar, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunu bir kez daha canlandırdı. Fener alayı, Kuvayi Milliye Meydanı’nda sona ererken, vatandaşlar usta şair Sunay Akın’ın şiir dinletisine katılarak anlamlı bir geceyi tamamladılar.

Sunay Akın’dan Balıkesirlilere Övgü

Şair ve yazar Sunay Akın, Balıkesir’in tarihi ve coğrafi zenginliklerine vurgu yaparak, şehirde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Akın, “Balıkesir, Kurtuluş Savaşı’nın en büyük direnişlerinden birine tanıklık etti. Bayramlarımız ve kutlamalarımız, bu güzel şehirde yeniden mutluluk içinde yaşanıyor. Balıkesirlilere teşekkür ediyorum; bir milletin gerçek zenginliği, hisse senetleri değil, hissi senetleridir ve bu senetler Balıkesir’de yeniden değer kazandı,” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.