DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18415020.42808%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde Yenilikçi Eğitim

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde Yenilikçi Eğitim

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü, öğrencilere estetik ve ergonomik ilkeler doğrultusunda tasarım kültürünü geliştiren yenilikçi bir eğitim sunmayı hedefliyor. Bölüm, teknik ve uygulamalı derslerin yanı sıra staj ve Erasmus programları ile öğrencileri sektöre hazırlıyor.

ABONE OL
Temmuz 19, 2024 11:54
Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde Yenilikçi Eğitim
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Nalan Sevinç, Mimarlık Bölümü hakkında bilgi verdi. Bölümün, öğrencilerin tasarım kültürünü destekleyen bir eğitim süreci sunmayı amaçladığını belirten Sevinç, bölümde verilen eğitim ve imkanlar hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

Mimarlık Bölümü Hakkında

Nalan Sevinç, mimarlığı “kullanıcı gereksinimleri doğrultusunda estetik ve ergonomik ilkeler doğrultusunda binaları ve diğer fiziksel yapıları tasarlama sanatı” olarak tanımlıyor. Bölüm, teknik ve uygulamalı dersleri bir arada sunarak, öğrencilerin teorik bilgilerini pratik uygulamalarla pekiştirmelerini sağlıyor.

Eğitim ve Staj İmkanları

Bölümde, mezuniyet projeleri olarak adlandırılan diploma projeleri ile öğrenciler, iş hayatına hazırlanmaktadır. İki staj imkanı sunulan bölümde, öğrenciler teknik donanımlarını geliştirebilecekleri ofis stajı ve sahadaki uygulamaları görebilecekleri inşaat stajı yapma fırsatı buluyorlar. Bu stajlar, öğrencilerin sektöre daha donanımlı bir şekilde hazırlanmasını sağlıyor.

Yenilikçi Atölyeler ve Teknolojik Altyapı

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü, yenilikçi bakış açısıyla teknolojik gelişmeler doğrultusunda tasarlanmış atölyelere sahip. Bu atölyeler, öğrencilere modern mimarlık eğitimi sunarak, onların yaratıcı ve yenilikçi projeler geliştirmelerine olanak tanıyor.

Erasmus Programı ve İş İmkanları

Öğrenciler, Erasmus programları ile yurt dışında eğitim görme şansına sahipler. Mezun olduktan sonra mimarlık ofislerinde, inşaat firmalarında, belediyelerde, çevre ve şehircilik müdürlüklerinde ve bakanlıklarda çalışma imkanı bulabiliyorlar. Ayrıca, mesleki formasyon alarak meslek liselerinde yapı bölümlerinde öğretmenlik yapabiliyorlar.

Sosyal ve Kültürel Etkinlikler

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, sosyal ve kültürel olarak birçok etkinlik sunuyor. Öğrenciler, çeşitli sanatsal ve sportif etkinliklere katılarak üniversite hayatını daha zengin ve eğlenceli bir şekilde yaşayabiliyorlar.

Nalan Sevinç’in Mesajı

Nalan Sevinç, üniversite sınavına girecek öğrencilere başarılar dileyerek, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’ne beklediklerini belirtti. Öğrencilere, yenilikçi ve donanımlı bir mimarlık eğitimi sunan bu bölümde, tasarım kültürünü geliştirme ve sektöre hazırlıklı bir şekilde adım atma fırsatı veriliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.