DOLAR 33,9995 0.29%
EURO 37,8381 0.61%
ALTIN 2.821,140,42
BITCOIN 1963779-3.25901%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
“BANDIRMA KÖRFEZİ CAN ÇEKİŞİYOR”

“BANDIRMA KÖRFEZİ CAN ÇEKİŞİYOR”

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:09
“BANDIRMA KÖRFEZİ CAN ÇEKİŞİYOR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde faaliyet gösteren Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. (BAGFAŞ) şirketinin denize sıvı deşarj yapmaya devam etmesi ve havadan salınım yaptığı asit dumanı vatandaşların yoğun tepkisine sebep oluyor.

Bandırma halkı çevre kirliliğine neden olan deniz kirliliğinden ve hava kirliliğinden artık bıkmış durumda. Denize akıtılan bu atıkların zararlı olup olmadığının belirlenmesini ve havaya salınan dumanların incelenmesini Bandırma halkı yetkililerden talep etmiş, fakat hiç bir sonuç alınamamıştı. Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. (BAGFAŞ) bugün asit dumanı salınımı ile Edincik ve çevrede bulunan zeytin ağaçlarının bu dumana maruz kalmasına neden olurken Edincik ve Düzler mevkiinde yaşayan vatandaşlar artık isyan etme seviyesine gelerek bu deniz deşarjı ve havaya salınan dumanlardan bıkmış ve bezmiş durumda.

Tesisin Marmara Denizi’ni kirletip kirletmediği sorusu bir kez daha gündeme geldi. Havadan ve yerden görüntülenen fabrikanın bacalarından sarı ve siyah dumanların çıktığı görülürken bu dumanların zeytin ağaçlarına ve mahsulüne zarar verdiği görüldü. Vatandaşlar tarafından çekilen görüntülerde ise sahilde balık ölümlerinin yaşandığı görülürken, bu ölümlerin devam ettiği iddia ediliyor. Denizin üstünde atık bir tabakanın oluştuğu ve sahilin içler acısı olduğu da gözlerden kaçmadı.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde faaliyet gösteren Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. (BAGFAŞ) şirketinin denize sıvı deşarj yapmaya devam etmesi ve havadan salınım yaptığı asit dumanı vatandaşların yoğun tepkisine sebep oluyor.

“Körfezimizin günden güne kirleniyor, can çekiişiyor”

Bandırma Kent Konseyi Başkanı ve aynı zaman da Türkiye Kent Konseyleri Platformu Dönem Başkanı Serdar Polat konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Şu anda Bandırma Körfezi’mizde L iskeledeyiz, arkamızda muhteşem bir körfez manzaramız var, ancak ne yazık ki bu körfezimizin günden güne kirlendiğini ve can çekiştiğini hep dile getiriyoruz ve buna da şahit oluyoruz ve arkamızda canlı bir şahitlikle karşı karşıyayız. Daha önce de defalarca gündeme getirdiğimiz üzere körfezimizdeki gübre fabrikası yaptığı salınımlarla çevremize ne yazık ki kirletmekte.

Gördüğümüz üzere yine ciddi bir şekilde, dumanı tüm körfezimizi kaplamış pozisyonda. Daha önce defalarca dile getirdiğimiz üzere Bandırma halkının tüm bileşenleri, tüm halkımızın en büyük isteği bu körfezimizde denize girmek, bu körfezin canlılığını ve devamlılığını sağlamaktır. Bunun için defalarca yetkili kurumları, defalarca yetkili organları basın yolu ile basın açıklamalarıyla defalarca konuyu gündeme getirmiştik. Biz istiyoruz ki bu körfezimizde yer alan fabrikaların kurum ve kuruluşların atıklarını bu şekilde atmasınlar. Ya da atıklarını kesinlikle arıtmadan filtrelemeden doğaya salmamalılar. Çünkü başka bir Bandırma Körfezi’miz yok. Bahsettiğimiz dumanların olduğu bölge, Edincik bölgemiz de, bölgenin belki de Türkiye ekonomisine en büyük katkısı olan zeytin arazilerinin üzerinde bulunmakta.

Bu zeytinlerin, bu doğadan, bu dumandan etkilendiğini, tabi ki tüm uzman tarımcılar, uzman ziraat mühendisleri defalarca dile getirdi. Biz körfezimizde balıklarla birlikte bu körfezin tadını çıkararak ve özellikle bölgemizdeki zeytin ürünlerine zarar vermeden yaşamak istiyoruz. Bu sadece bizim bir isteğimiz değil, bu bölgede yaşayan halkımızın, çiftçimizin ve doğa sevenlerin, tüm Bandırma halkının isteğidir. Yetkililerden artık bunları dikkate almasını talep ediyoruz ” şeklinde konuştu.

KARACABEY’DE KAZA! 3 ÖLÜ 11 YARALI

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.