DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18380120.56931%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde İstikrarlı Yükseliş

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde İstikrarlı Yükseliş

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, TÜMA 2024 sonuçlarına göre Türkiye'nin en iyi üniversiteleri arasında yer aldı. Üniversite, öğrenci memnuniyeti ve akademik teşvik performansıyla dikkat çekiyor.

ABONE OL
Temmuz 21, 2024 18:08
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde İstikrarlı Yükseliş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, TÜMA 2024’te Yükselişte

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2024 sonuçlarına göre istikrarlı yükselişini sürdürüyor. Üniversite, öğrenci memnuniyetini merkezine alarak kaliteyi artırmayı başardı.

TÜMA 2024 Sonuçları Açıklandı

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından gerçekleştirilen TÜMA 2024, Türkiye’deki üniversiteleri öğrencilerin memnuniyet düzeylerine göre sıralıyor. Bu yıl, 126 devlet ve 74 vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 200 üniversiteden 50 bin öğrenci bu araştırmaya katıldı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin Başarısı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, 31 yıllık akademik birikimi ve “Yeni Nesil Devlet Üniversitesi” mottosuyla öğrenci memnuniyetinde dikkat çekiyor. 2023’te 28. sırada yer alan üniversite, 2024’te 23. sıraya yükseldi. TÜMA 2024 sonuçlarında, “Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralamasında” bu başarıyı elde etti.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, TÜMA 2024, öğrenci memnuniyeti, devlet üniversitesi, akademik başarı, rektör İsmail Boz, eğitim kalitesi, üniversite sıralaması

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde İstikrarlı Yükseliş_1

Genel Memnuniyet ve Kategorilerde Yükseliş

Üniversitenin genel memnuniyet sıralamasında 200 üniversite arasında 43. sıraya yükselmesi önemli bir başarı. “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet” kategorisinde 12. sırada, “Öğrenim Deneyimi Tatminkârlığı” kategorisinde 16. sırada, “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” kategorisinde ise 30. sırada yer aldı.

Rektör Prof. Dr. İsmail Boz’un Açıklamaları

Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, üniversitenin öğrenci odaklı yaklaşımının ve sürekli gelişim anlayışının bu başarıda önemli rol oynadığını belirtti. “Bu başarı, öğrenci odaklı yaklaşımımızın ve sürekli gelişim anlayışımızın bir göstergesidir. Yaklaşan tercih döneminde de öğrencilerin bu araştırmalardan mutlaka faydalanmalarını tavsiye ediyorum. Üniversitemizde, güçlü akademik kadromuz, modern altyapımız ve zengin sosyal olanaklarımız ile hayallerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir ortam sizi bekliyor” dedi.

Kalite Çalışmaları ve Öğrenci Görüşlerinin Önemi

Üniversitenin kalite çalışmalarında danışma kurullarının oluşturulması ve öğrenci görüşlerinin alınması, sıralamalarda olumlu etkisini gösterdi. Öğrencilerin memnuniyet düzeyinin her geçen yıl artması, üniversitenin tüm üniversiteler arasında istikrarlı bir şekilde yükselmesini sağladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.