DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21541990.56498%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Bandırma’da “24 Kasım Öğretmenler Günü” kutlandı.

Bandırma’da “24 Kasım Öğretmenler Günü” kutlandı.

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:24
Bandırma’da “24 Kasım Öğretmenler Günü” kutlandı.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Barış Manço Kültür Merkezi’nde etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, İlçe Jandarma Komutanı Vekili, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Şehit ve Gazi Yakınları ve Siyasi Parti Başkanları katıldı. Etkinlik 10.30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut, Özer ve Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı’nın mesajlarından sonra emekli öğretmen Algan Kartal günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

‘’Resmi anlamda mesleğim son bulsa da öğretmenliğim ömür boyu devam edecek. Yeni idealist öğretmenlerin görev alacakları eğitimde, yetiştirecekleri, geleceğimizin teminatı olan ve milletimizin umudu olan öğrencileri en iyi yerlere getireceklerinden eminim. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. ‘’

‘’Teknolojik Gelişmeler Öğretmenliğin Yerini Dolduramaz ‘’

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan öğretmenliğin önemini şu sözlerle vurguladı. ‘’Öğretmenliğin malzemesi de meyvesi de insandır. İşte mesleğin kutsallığı da buradadır. Salgın hastalık nedeniyle ara verilen eğitim sürecinde, öğretmenlik mesleğinin vazgeçilmez olduğunu yaşayarak gördük. En zor şartlarda bile çözümün bir parçası olmalıyız. İnsanlığın en önemli mesleği öğretmenliktir. Salgın hastalık nedeniyle ara verilen eğitim sürecinde, öğretmenlik mesleğinin vazgeçilmez olduğunu yaşayarak gördük.’’ Aslan, öğretmensiz eğitimin olmayacağını aktardıktan sonra, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve emekçi öğretmenlere teşekkür etti.

‘’ Bugünlere Emektar Öğretmenlerimiz Sayesinde Geldik ‘’

Sözlerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle başlayan Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal da 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili konuştu. Öğretmenliğin profesyonel bir meslek olduğunun altını çizen Aksakal, sözlerine şu şekilde devam etti.
‘’Müdürlerimiz müdürlük mesleğini icra edebiliyorsa, gazeteciler gazetecilik yapabiliyorsa, bizler idarecilik yapabiliyorsak, hangi mesleği düşünürsek düşünelim, belirli bir eğitim ve öğretim hayatından geçiyoruz. Bu eğitim ve öğretim hayatı da öğretmenlerimiz sayesinde gerçekleşiyor. Bütün görev yapan öğretmenlerimize başarılar diliyor, emekli olan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Eğitim hayatının sağlık ve sıhhat içerisinde başarılı olmasını diliyorum. ‘’

Emekli olan öğretmenlere ‘’Hizmet Şeref Belgesi’’ verildi

Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan toplam 28 emekli öğretmene hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, Hizmet Şeref Belgesi verdi.

Etkinlik, ilçemizde düzenlenen yarışmaların kazananlarına belge verilerek devam etti. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. Öğrencilerin hazırladığı şiirsel etkinlik sonrası tören sona erdi.

Haber: Belit Pektezel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.