DOLAR 33,9995 0.29%
EURO 37,8381 0.61%
ALTIN 2.821,140,42
BITCOIN 1963779-3.25901%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Bandırma’da Emekçi Kadınlar İçin Etkinlik Düzenlendi

Bandırma’da Emekçi Kadınlar İçin Etkinlik Düzenlendi

ABONE OL
Temmuz 19, 2024 11:55
Bandırma’da Emekçi Kadınlar İçin Etkinlik Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bandırma Belediyesi, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. Film gösterimi, şiir dinletisi, sergi ve söyleşi gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirken bu yıl ikincisi düzenlenen El Emeği Alışveriş Günleri’nin de açılışı yapıldı.

Bandırma Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel çok sayıda etkinlik düzenlerken, ülkemizde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle bu etkinliklerin odak noktasına birlik, beraberlik ve dayanışma duyguları alındı. Bandırma’da çok sayıda vatandaşı bir araya getiren etkinliklerde tam anlamıyla büyük bir aile tablosu çizildi.

“Turna Misali” Filmi Unutulmaz Bir Hikâye Sundu

Etkinlikler 7 Mart akşamı, Barış Manço Kültür Merkezi’nde, “Turna Misali” adlı filmin gösterim ve söyleşi etkinliği ile başladı. Film, bir yörük ailesinin mevsimlik göç hazırlıkları üzerinden yaşadığı fikir çatışmasını ve yerleşik hayata geçmek ile yörük geleneklerini korumak arasındaki ikilemi ele alırken, geceye katılanlar unutulmaz bir hikâyeye tanıklık ettik. Filmin sonunda, Yönetmen İffet Eren Danışman Boz, Yapımcı Eyüp Boz ve Oyuncu Sennur Nogaylar söyleşi gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Biz Büyük Bir Aileyiz”

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” onuruna Bandırma Belediyesi çatısı altında çalışan kadın personelleri ve kentteki kadın muhtarları kahvaltı etkinliğinde ağırladı. Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, burada yaptığı konuşmada, “Bu özel günün onuruna, bir kez daha beraberlik ve dayanışma duygularımızı pekiştirme fırsatı bulduk ancak bu sene maalesef buruk bir kutlama yapıyoruz. Ülkemiz büyük bir deprem afeti atlattı. Afet bölgesindeki kadınlarımız zor bir süreçten geçiyorlar, tüm imkanlarımızla onların yanındayız. Bandırma Belediyesi olarak biz çok büyük bir aileyiz. Bu ailenin vazgeçilmez bir parçası olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum,” dedi.

Bir diğer etkinlik ise El Emeği Alışveriş Günleri oldu.

Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikte, Bandırma’da yaşayan kadınlar tarafından yapılan el emeği ürünler satışa sunuldu. Bu etkinlikle, kadınların el emeği ürünlerinin tanıtımı yapılırken aynı zamanda aile ekonomilerine de katkı sağlandı.

Bu etkinliklerin yanı sıra, Bandırma Belediyesi’nin kadınlara yönelik yürüttüğü birçok projeden bahsedildi. Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, Kadın Danışma ve Destek Merkezi, Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi gibi projelerle kadınların güçlenmesine ve toplumsal hayatta daha etkin rol almalarına destek olunuyor.

Bandırma Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün önemi vurgulanarak kadınların toplumsal hayatta daha fazla yer alması ve hakları için mücadele etmeleri gerektiği mesajı verildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.