DOLAR 33,9995 0.29%
EURO 37,8381 0.61%
ALTIN 2.821,140,42
BITCOIN 1963779-3.25901%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Bandırma’da İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Töreni düzenlendi
  • Velhasıl Gazetesi
  • Gündem
  • Bandırma’da İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Töreni düzenlendi

Bandırma’da İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Töreni düzenlendi

ABONE OL
Temmuz 19, 2024 11:55
Bandırma’da İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Töreni düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 102. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Töreni düzenlendi

Bandırma ilçesinde, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 102. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi. Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Selahattin Akalp, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, İlçe Emniyet Müdürü Soner Duran, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mahir Mavi, siyasi parti başkanları ve temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

İstikal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy anıldı

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Okul Müdürü Ahmet Ceylan’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Ceylan, İstiklal Marşı’nın Türk Milletinin duygu ve düşüncelerini içinde hissederek Mehmet Akif Ersoy tarafından yazıldığına dikkat çekti ve marşın istiklal mücadelesini geleceğe taşıyan en önemli metin olduğunu vurguladı.

Programda, Kemal Pireci Ortaokulu tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimiyle Mehmet Akif Ersoy’un hayatı anlatıldı. Ardından şiirler okundu ve Mehmet Akif Ersoy’un tasviri yapıldı. Program, öğrencilerin İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okuması ve Türk bayrağının açılmasıyla son buldu. Dakikalarca süren alkışlarla tören sonlandı.

Haber: Fırat İBAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.