DOLAR 34,0007 0.29%
EURO 37,8289 0.58%
ALTIN 2.820,160,39
BITCOIN 1968226-3.43301%
Balıkesir
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Bandırma’da Telefonla Dolandırıcılık Yapan 4 Kişi Tutuklandı

Bandırma’da Telefonla Dolandırıcılık Yapan 4 Kişi Tutuklandı

Bandırma'da kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak yaşlı vatandaşları dolandıran 4 kişi, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından yakalanarak tutuklandı. Operasyonda ele geçirilen ziynet eşyaları ve paralar mağdurlara teslim edildi.

ABONE OL
Eylül 1, 2024 15:43
Bandırma’da Telefonla Dolandırıcılık Yapan 4 Kişi Tutuklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bandırma’da kendilerini jandarma olarak tanıtıp telefonla dolandırıcılık yapan 4 kişi, Bandırma İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen başarılı bir operasyon sonucunda yakalandı ve tutuklandı. Zanlıların, Çepni ve Sahilyenice Mahalleleri’nde, isimlerinin cinayete karıştığını söyleyerek mağdurları kandırdığı ve yaklaşık 2 milyon 160 bin lira değerinde ziynet eşyası ile para aldıkları tespit edildi.

JASAT’tan Başarılı Operasyon

Olayın aydınlatılması ve şüphelilerin yakalanması için çalışmalara başlayan  Jandarma Suç Araştırma (JASAT) timi tarafından yapılan incelemelerde, şüphelilerin mağdurları telefonla arayarak kendilerini jandarma olarak tanıttıkları, isimlerinin cinayete karıştığını ve evlerine gelen kişilere “vatan” parolası ile ziynet eşyaları ve paralarını teslim etmelerini istedikleri belirlendi. Güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkan ekipler, şüphelilerin bindiği taksiyi tespit etti . Zanlıların yakalanması için operasyon başlatan JASAT ekibi ticari araç ile ilçeyi terk etmeye çalışan şüphelileri yakalayarak gözaltına aldı.

Bandırma, dolandırıcılık, JASAT, jandarma, ziynet eşyası, telefonla dolandırıcılık, Balıkesir

Bandırma’da Telefonla Dolandırıcılık Yapan 4 Kişi Tutuklandı_1

Şüpheliler Tutuklandı, Mağdurlara Eşyaları Teslim Edildi

Yapılan operasyonlarda, şüphelilerden A.B. (22) ve A.T. (22) Eskişehir’de, R.B. (32) ve C.E. (34) ise Bandırma’da yakalandı. Gözaltına alınan zanlılar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Operasyonda ele geçirilen ziynet eşyaları, döviz ve paralar, dolandırılan mağdurlara iade edildi.

“Sahte Jandarmalar Aldı, Gerçek Jandarmalar Geri Getirdi”

Dolandırılan mağdurlardan Şerife Ergün, kendilerine yardımcı olan jandarma ekiplerine teşekkür ederek, “Sahte jandarmalar aldı, gerçek jandarmalar geri getirdi. Allah onlardan razı olsun, çok teşekkür ederim. Biz onların hakkını ödeyemeyiz. Tarlamızı satıp 20-30 yıldır biriktirdiğimiz paraları aldılar. Bize yardımcı olan jandarmamızdan Allah razı olsun,” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.