DOLAR 34,0750 -0.03%
EURO 37,8676 -0.13%
ALTIN 2.801,13-0,05
BITCOIN 21211243.20863%
Balıkesir
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Bandırma’nın Kurtuluşunun 102. Yılı Coşkuyla Kutlanacak

Bandırma’nın Kurtuluşunun 102. Yılı Coşkuyla Kutlanacak

Bandırma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü kutlama programı açıklandı. 16 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirilecek etkinliklere CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de 17 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan kutlama törenine katılması bekleniyor. Fotoğraf sergisinden söyleşiye, heykel açılışından halk danslarına kadar çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

ABONE OL
Eylül 16, 2024 11:46
Bandırma’nın Kurtuluşunun 102. Yılı Coşkuyla Kutlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bandırma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü için hazırlanan kutlama programı belli oldu. 16 Eylül Pazartesi günü düzenlenecek etkinlikler, kentin tarihini ve kurtuluş mücadelesini anma amacı taşıyor. Kutlamalara CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katılması bekleniyor.

Programın Detayları

Kutlamalar, saat 17:00’da Cumhuriyet Meydanı’nda açılacak “Bir Zamanlar Bandırma” isimli fotoğraf sergisi ile başlayacak. Bu sergi, Bandırma’nın geçmişine ışık tutacak ve halkın ilgisine sunulacak.

Saat 17:30’da ise Sahil Bandı’nda, Milli Mücadele kahramanlarından Miralay Bekir Sami Günsav’ın anısına yaptırılan anıt heykelin açılışı gerçekleştirilecek. Bekir Sami Günsav, Bandırma’nın kurtuluş mücadelesinde önemli rol oynamış bir isim olarak bu törenle onurlandırılacak.

Açılışın ardından, Nikah Salonu’nda saat 18:00’da Kafkas Folklor ve Dayanışma Derneği (Kaf-Dav) Başkanı Muhittin Ünal’ın katılımıyla Bekir Sami Günsav ve Milli Mücadele konulu bir söyleşi düzenlenecek. Bu söyleşi, Bandırma’nın kurtuluş sürecine dair daha derinlemesine bilgi sunmayı hedefliyor.

Kutlamalar, saat 19:30’da Cumhuriyet Meydanı’nda Bandırma Kent Konseyi’nin düzenleyeceği Harmandalı Gösterisi ile sona erecek. Bandırma halkı, yerel halk danslarının sergileneceği bu gösteri ile milli mücadele ruhunu yeniden yaşama fırsatı bulacak.

Bandırma’nın kurtuluşunun 102. yıl dönümü, tarihi mirasın onurlandırıldığı ve birlik duygusunun pekiştirildiği etkinliklerle coşkuyla kutlanacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.