DOLAR 34,0984 0%
EURO 37,8966 -0.22%
ALTIN 2.801,23-0,04
BITCOIN 21280643.64973%
Balıkesir
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Başhekime hem tepki hem destek

Başhekime hem tepki hem destek

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:19
Başhekime hem tepki hem destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Muzaffer Şenveli’nin 14 Mart Tıp Bayramı’nda 3 günlük iş bırakma eylemine destek veren doktorların odasını bastığı iddiası ve güvenlik görevlilerine, bir doktoru kastederek, “Şunu da hemen paketleyin” sözleri tepkileri getirdi. Balıkesir Tabip Odası “mobbing ve sözlü şiddeti” kınarken, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin konuyu bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran ise Türk Tabipler Birliği ile  anestezi hekimlerini suçladı.

TABİP ODASINDAN KINAMA

Balıkesir Tabip Odası Başhekimin doktorlara mobbing ve sözlü şiddet uyguladığını belirterek olayı kınadı, Tabip Odası’ndan yapılan açıklamada, “14 Mart 2022 tarihinde tam da Tıp Bayramının kutlandığı günde, anayasal ve yasal haklarını aramak için hekimlerce tüm Türkiye’de G(Ö)REV etkinliği sürmekteyken Bandırma ilçesinde Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli anestezi hekimlerinin acil vakalara müdahale ettikleri halde odaları hastane başhekimi tarafından basılarak mobbing ve sözel şiddet uygulanmış ve bu uygulamaya hastane başhemşiresi de katılmış, ayrıca güvenlik görevlileri de oda kapısında görevlendirilerek ikinci bir mobbing uygulanmıştır. Mobinge uğrayan meslektaşlarımızın her türlü hakkı Tabip Odamızca korunacak ve desteğimiz sürecektir” denildi.

CHP’Lİ AYTEKİN’DEN BAKAN KOCA’YA SORU ÖNERGESİ

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin olayın ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle soru önergesi sundu. Başhekim Şenveli’nin ataması ile ilgili şaibeler olduğunu söyleyen Aytekin önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

“Sağlık çalışanları özlük haklarının ve maaşlarının iyileştirilmesi talebiyle tüm Türkiye’de Anayasal haklarını kullanarak greve gittiler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘varsın gitsinler’ sözlerine tepki gösteren hekimler, hak ve talepleri için mücadele etmektedir.

Ancak basına yansıyan görüntüler hekimlerin haklı mücadelesinin kriminalize edilmeye çalışıldığını göstermektedir. Ataması üzerinde şaibeler devam eden Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şenveli grevde olan hekimleri tehdit ederek ‘bu odayı terk etmezseniz hakkınızda işlem başlatacağım’ demiştir. Dahası Başhekim Şenveli haklı mücadeleleri için grevde olan doktorları odadan çıkarmaya çalışmış, yaşanan zorbalığı kayıt altına alan bir doktor için ise güvenlik görevlilerine ‘paketleyin şunu, dışarı atın’ talimatı vermiştir. Grev sırasında acil servis müdahalesinin aksamadığı, doktorların yasal haklarını kullanmak için bir araya geldiği ve her hangi bir hastanın mağdur edilmediği Başhekim Şenveli’ye defalarca anlatılmaya çalışılmış ancak kendisinin doktorlara dönük saldırgan tutumu devam etmiştir.

Bu bağlamda;
* Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şenveli hakkında takındığı saldırgan tutumdan dolayı başlatılan bir işlem var mıdır?
* Yasal hakları doğrultusunda greve çıkan doktorlar hakkında Başhekim Şenveli’nin hedef göstermesi doğrultusunda başlatılan bir işlem var mıdır?
* Basına yansıyan görüntülere göre greve çıkan ve Başhekim Şenveli tarafından hedef gösterilen doktorların odasına güvenlik görevlilerinin girdiği görülmektedir. Steril tutulması gereken odaya çamurlu ayakkabılar ile girilmesi bir hekim olarak sizleri rahatsız etmiş midir?
* Steril tutulması gereken bir alana tedbir alınmadan girilmesinin nedeni nedir? Alanın steril tutulması için hekimler gerekli önlemi alırken, güvenlik görevlilerin çamurlu botla, Başhekim Şenveli’nin ameliyat terliği ile girmesi hangi aklın ürünüdür?

AK PARTİ İL BAŞKANI BAŞARAN’DAN FARKLI BİR YAKLAŞIM

AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran ise, “Türk Tabipler Birliği’nin sağlık sistemini hedef alan, insanların sağlık konusundaki taleplerini, ihtiyaçlarını ve mağduriyetlerini hiçe sayan yaklaşımı kabul edilemez. Bandırma Araştırma Hastanesinde ve daha birçok hastanemizde halkımıza yaşatılan zulüm hekimlik mesleğine yapılan bir ihanettir” dedi.
Başaran’ın açıklaması şöyle:
“Ben de Diş Hekimiyim. TBB’nin hekim ve diş hekimlerinin özlük haklarının iyileştirmesini bahane ederek aldığı grev kararı ve Bandırma’daki hastanemizde anestezi doktorları ile yaşanan sıkıntı amacı ortaya koymaktadır. Önceden randevu verildiği halde planlanan ameliyatların dahi yapılmaması, hatta acil koduyla yapılması gereken ameliyatlar da hasta başında durmayan anestezi hekimlerinin tavrı ve illegal görüntüleri servis etmeleri kabul edilebilecek bir tavır ve hak arama yöntemi değildir. Özellikle bunun 14 Mart Tıp Bayramı’na denk getirilmesi mesleki anlamda alınmış bir karar olmaktan ziyade, tamamen algı oluşturmak amaçlı, malum siyasi çevrelerin desteklediği siyasi bir harekete dönüştürülmüştür. Dünyanın en saygın ve sayılı sağlık sistemine sahip ülkemizde aslında yapılmak istenen açıktır. Diğer sektörlerde olduğu gibi sağlık sisteminde de ülkemizi zora sokma girişiminden başka bir şey değildir” (balikesir24saat.com)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.