DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21538510.34664%
Balıkesir
18°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Belediyeye kadın eli

Belediyeye kadın eli

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:19
Belediyeye kadın eli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Susurluk Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Sarı, 2019 yılındaki yerel seçimlerin ardından 121 yıllık belediye tarihinin ilk kadın başkan yardımcısı oldu.

Susurluk Belediyesinde nikah memuru ve yazı işleri müdürlüğü görevlerinde bulunun Sibel Sarı, 30 yıl çalıştığı kurumda başkan yardımcısı oldu. Susurluk Belediyesi tarihinin ilk kadın başkan yardımcısı olan Sarı, Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Serap Ergin ile birlikte Balıkesir’in iki kadın başkan yardımcısından biri olarak dikkat çekiyor. Belediye’de çeşitli kademelerde görev yapan Sarı, belediye hizmetlerini beşikten mezara kadar uzanan bir yola benzetti.


“AŞIK OLDUĞUM ŞEHRE HİZMET ETMEKTEN GURUR DUYUYORUM”

Susurluklu olmaktan gurur duyduğunu ve aşık olduğu şehre hizmet etmekten çok mutlu olduğunun altını çizen Sarı, “Bir kuruma gittiğimde nasıl hizmet almak ve karşılanmak istiyorsam ben de vatandaşlarımızı o şekilde karşılıyorum. Vatandaşlarımızla özdeşleşmek gerekiyor. Hizmet isteyen insanlarla empati yapmam işimi kolaylaştırıyor” diye konuştu. Her şeyden önce Susurluk’ta yaşayan bir vatandaş olarak belediyenin yaptığı hizmetlerden kendisinin de faydalandığı gerçeğinin farkında olduğunu ifade eden Sarı, “Şehrimizi ne kadar güzelleştirirsek o kadar mutlu oluyorum. Sonuçta bu hizmetlerden ben de bir vatandaş olarak faydalanıyorum. Belediyecilik gerçekten severek yapılacak bir iş. Hem görevimi hem de yaşadığım şehri seviyorum” dedi.

“SUSURLUKLULAR KADIN ERKEK AYIRMIYOR HİZMETE BAKIYOR”

Bir kadın çalışan ve belediye başkan yardımcısı olarak kadınların çalışma hayatında daha fazla yer almasından yana olduğunun altını çizen Başkan Yardımcısı Sarı, Susurluk tarihindeki ilk kadın başkan yardımcısı olmanın sorumluluğunu hissettiğini söyledi. Kadınlar adına ve belediye çalışanı olarak rol model olmasının üzerinde bir baskı yaratmadığını önemle vurgulayan Sarı, Susurlukluların aldığı görevde kadın, erkek ayırmadan yaptıkları hizmetle kendilerini değerlendirdiğini ifade etti. Meclislerde daha fazla kadının olmasını arzu ettiğini dile getiren Sarı, “Kadınlarımız TBMM ve belediye meclislerinde keşke daha fazla temsil edilse” şeklinde konuştu.

“SUSURLUKLU KADINLAR EMEK ÜRETİYOR”

Ömür Üreten Kadınlar Girişimi’nin kadınlara meslek edindirmek, istihdam sağlamak ve kadınların vakitlerini güzel değerlendirmek için başlatılmış bir proje olduğundan söz eden Sarı, Susurluklu kadınların özellikle pandemi sürecinde büyük sorumluluk aldığına değindi. Maskenin temin edilemediği süreçte kadınların maske yaparak imdada yetiştiğini dile getiren Başkan Yardımcısı Sarı, proje kapsamında 125 kadının üretim yaparak aile bütçelerine katkı sağladıklarına dikkat çekti. Susurluk Belediyesi’nin protokol hediyesi olarak verdiği ‘Ayran Bardağı’ objesini Ömür Üreten Kadınların yaptığını kaydeden Sarı, “Yöresel bebek ve daha birçok farklı alanda üretim yapıyorlar. Yaklaşık 5 ay önce belediye ortaklı kooperatifleşmek için ilk adımları attık. El ürünleri ile başladığımız bu yolda gıda üretimi izni alarak girişimi kırsala da yaymak istiyoruz.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.