DOLAR 33,9995 0.29%
EURO 37,8381 0.61%
ALTIN 2.821,140,42
BITCOIN 1963779-3.25901%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
BÖYLE “SANSÜR” GÖRÜLMEDİ  

BÖYLE “SANSÜR” GÖRÜLMEDİ  

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:28
BÖYLE “SANSÜR” GÖRÜLMEDİ  
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Meclis Üyesi Murat Kula, Susurluk Belediyesine ait araçta bulunan Belediye logosunun, siyah şeritlerle kapatılıp üzerine Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve AFAD’a ait logoların bulunduğu pankartın asılarak sansür uygulandığı bilgisini paylaştı.

Susurluk Belediyesine ait katı atık toplama aracında bulunan Susurluk Belediye logosu ve yazısının, siyah şeritlerle kapatıldığına dikkat çeken CHP Susurluk Meclis Üyesi Murat Kula, araca Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve AFAD’a ait logoların bulunduğu pankartın asıldığını belitti. Susurluk Belediyesi olarak, deprem bölgesine temizlik aracı, aşevi kurulumu, dönüşümlü personel gönderimi gibi birçok faaliyette bulunduklarının bilgisini veren Kula, her şeye rağmen çalışmaların 7/24 devam ettiğini söyledi.

AÇIKÇA SANSÜRLEMİŞLER”

Konuya ilişkin açıklamasında, 3 Şubat sabahı temizlik işleri personelini ziyaret amacıyla katı atık toplama deposuna gittiğini ifade eden Kula, “Personelimizi ziyaret etmek amacıyla depoya gitmiştim ve orada deprem bölgesinden gelen aracı gördüm. Üzeri siyah bantlarla tamamen kapatılmıştı ve Susurluk Belediyesinin adı veya amblemi kesinlikle görünmüyordu. Aracın önüne de pankart asılmıştı. Pankartın altında yer alan Susurluk Belediye yazısı dahi pankart tamamını kapatamadığı için bir de siyah şeritlerle kapatılmıştı. Dikkatli bakıldığı zaman Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Valilik, AFAD yazıyor ve yanlarında logoları bulunuyor. Burada açık bir sansür var.” şeklinde konuştu.

İKİ KOLDAN AYRI ÇALIŞMAK KARMAŞAYI BERABERİNDE GETİRİR”

Türkiye’de ki tüm belediyelerin vatandaşlık bilinci ve kardeşlik duygusuyla çalıştığını sözlerine ekleyen Murat Kula, yardımlaşma konusunda yarışılabileceğini ancak insanların birbirlerine çelme takma veya sansür uygulanmasının nahoş bir durum olduğunu vurguladı. Ayrıca bu anlayışın İsveç’ten gelen çadırlara Kızılay logosunu yapıştırmakla aynı olduğunun altını çizen Kula, “Susurluk’ta yardımlar iki koldan toplandı.

Herkes yardım etsin ve herkesin yardımı da görünsün ki bunlar örnek olsun ama hem belediye tarafından hem de kaymakamlık tarafından ayrı ayrı toplanması karışıklık çıkarabiliyor. Kuşkusuz belediyelerin yardım toplama, ayrıştırma, yerine toplama ve dağıtma gibi imkânları tüm kamu kurumlarından fazladır. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi gelen tüm yardımları bünyesinde toplayarak araçlarına yükleyerek gönderirken Susurluk’ta bir koldan belediye bir koldan da kaymakamlık yardım tırları göndermeye çalıştı.” dedi.

SADECE SUSURLUK BELEDİYE ARAÇLARI KAMUFLE EDİLMİŞ”

Susurluk Belediyesi araçlarına kasıtlı olarak sansür uygulandığına dikkat çeken Murat Kula, kimin yaptığı konusunda ellerinde bir bilginin henüz olmadığını belirtti. Kula, “Susurluk Belediyesi ve araçları organize şekilde engellenmeye çalışılıyor. Engellemek için özel olarak çalışılmış bir durum söz konusu. Sadece Susurluk Belediyesine ait araçlar şeritlerle kapatılmış. Balıkesir Büyükşehir Belediyesine ait araçlar deprem bölgelerinde gayet açık bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor ama Susurluk’a ait araçlar kamufle edilmiş.” ifadelerini kullandı.

TAM DA SİYASET ZAMANI”

Ayrıca Kula sözlerine şu ifadeleri ekledi, “İktidar tarafından böyle bir dönemde siyaset yapmayın deniliyor ama aslında her konu siyasetin konusudur. Ülkemizde sel oluyor, deprem oluyor, yangın çıkıyor ve hep siyaset zamanı değil deniliyor. Ancak İstanbul’da iki tane metrobüs çarpışıyor ve hiç ölü yokken bütün kanallar canlı yayın açıp Ekrem İmamoğlu deneyimli şoförleri işten çıkardığı için kaza oldu deniliyor. Tüm kanallar canlı yayın yapıyorlar işte liyakatsiz yönetimin sonu diye. O zaman siyaset zamanı da şimdi değil mi. Madem siyaset zamanı değilse kimse siyaset yapmasın. O araç oraya Susurluk halkının dayanışma duygusuyla gönderildi, sadece siyasi kişilerin kendi iradesiyle değil.”

HABER: Sena EĞİLMEZ

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.