DOLAR 34,0750 -0.03%
EURO 37,8676 -0.13%
ALTIN 2.801,13-0,05
BITCOIN 21211243.20863%
Balıkesir
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
BU İFTAR ÇOCUKLAR İÇİN!

BU İFTAR ÇOCUKLAR İÇİN!

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:31
BU İFTAR ÇOCUKLAR İÇİN!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sındırgı Belediyesi, geleneksel iftar programlarının yanı sıra çocukların Ramazan Ayı’nın manevi atmosferini keşfetmeleri ve iftar heyecanını yaşamaları için 10 yılı aşkın süredir “Geleneksel Çocuk İftarı” programı düzenleniyor.

Sındırgı Belediyesi ve İlim Yayma Cemiyeti öncülüğünde başlatılan “Geleneksel Çocuk İftarı”, başlangıçta mahalle araları ve kapalı alanlarda 200-300 çocukla yapılan bir etkinlikti. Ancak bu etkinlik, açık alanlara sığmaz hale geldi.

13. kez gerçekleştirilen “Geleneksel Çocuk İftarı” ise Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı ve 3 binden fazla çocuk iftar sofrasında buluştu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Sındırgı Belediyesi, İlçe Müftülüğü ve İlim Yayma Cemiyeti Sındırgı şubesi işbirliğiyle gerçekleştirilen iftar yemeğinde, ilçe müftüsü Sami Türkel ve Sındırgı belediye başkan yardımcısı Salih Durak çocuklara çeşitli dua ve ilahi yarışmaları yaptırdılar. İftar yemeğinde kurulan sahnede çocuklar tarafından çeşitli gösteriler de sunuldu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yemekler gönüllü öğrenciler ve vatandaşlar tarafından masalara servis edildi.

BU İFTAR ÇOCUKLAR İÇİN!

“Doğal Şehir ‘de Çocuk İftarı”

Balıkesir’in Sındırgı ilçesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Sındırgı Belediyesi, İlçe Müftülüğü ve İlim Yayma Cemiyeti Sındırgı şubesi işbirliği ile gerçekleştirilen iftar programı, büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, çocukların manevi duygularını keşfetmeleri ve iftar heyecanını yaşamaları için 10 yılı aşkın süredir gerçekleştirilen “Geleneksel Çocuk İftarı” programının 13.’sünün düzenlendiğini belirtti.

Bu yıl 3 binden fazla çocuğun katıldığı iftar programı, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi ve ilçe müftüsü Sami Türkel ile Sındırgı Belediye Başkan Yardımcısı Salih Durak çocuklara çeşitli dua ve ilahi yarışmaları yaptırdı. Yavaş, çocukların Ramazan’ın manasını, orucun ne olduğunu ve birbirine kaynaşmanın önemini öğrendiği bir ortam yarattıklarını belirterek, çocukların eğlence dolu bir gece geçirdiğini ve aynı zamanda dini değerleri de öğrendiklerini vurguladı. Çocukların coşkulu ve sevgi dolu yaklaşımlarından memnuniyetini dile getiren Yavaş, bu tür etkinliklerin çocukların kendilerini özel hissetmelerine yardımcı olduğunu da sözlerine ekledi.

Çocuklara özel düzenlenen iftar yemeğine AK Parti Balıkesir İl başkanı Ekrem Başaran, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, protokol üyeleri ve binlerce çocuk katıldı.
Çocuk iftarı öncesinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe genelindeki vatandaşlara da iftar yemeği dağıtımı gerçekleştirildi.

İftar yemeği programının ardından Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli tarafından organize edilen Karagöz Hacivat gösterisi ve orta oyunu ile çocuklar geleneksel Türk tiyatrosu ile buluşturuldu. Ödüllü yarışmalar ile çocuklar doyasıya eğlendi.

BU İFTAR ÇOCUKLAR İÇİN!

“Teravih namazı sonrası Karagöz Hacivat Gösterisi ile çocuklarımızı geleneksel Türk tiyatrosu ile buluşturarak Çocuklarımızın mutluluğuna ortak olduk.”

(İHA)

MUHTARLAR, ESNAF VE MESLEK ODALARINA İFTAR

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.