DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2145736-1.3533%
Balıkesir
20°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Büfe krizine şehit ailesinden tepki

Büfe krizine şehit ailesinden tepki

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:18
Büfe krizine şehit ailesinden tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Susurluk’ta Fırıntaş ekmek satış noktasının işletmeciliğini yapacak olan Şehit Jandarma Er Mesut Nayman’ın ailesi “Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney’in Fırıntaş Büfesi’ni başka bir noktaya taşımak istemesi bizi derinden yaraladı” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Susurluk’taki Fırıntaş ekmek satış noktasının işletmesini 1993 yılında Elazığ Palu ilçesindeki çatışmada şehit olan Susurluklu J. Er Mesut Nayman’ın ailesine verdi. Susurluk Ticaret Odası ve Esnaf Odası’nın talebi sonrasında Susurluk Belediyesi, ilçedeki fırıncıların ekonomik olarak olumsuz etkileneceği gerekçesiyle, Hükümet Konağı karşısında park girişine konulan satış noktasının başka yere taşınmasını talep etmişti.

“SUSURLUK BELEDİYESİNİ YANIMIZDA GÖREMEMEK BİZİ ÇOK ÜZDÜ”

Susurluk Belediyesi’nin fırıncılar arasında haksız rekabet oluştuğu gerekçesiyle satış noktasının yerine karşı çıkmasını üzüntüyle karşıladıklarını belirten şehidin yengesi Reyhan Nayman, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bandırma’da gazilere verdiği işletme hakkından sonra Susurluk’ta da bize böyle bir hak sundu. Bizim derdimiz diğer esnaf arkadaşlarımız gibi ekmek parası kazanmak. Biz de Susurlukluyuz. Susurluk Belediyemizin bu süreçte bir şehit ailesinin yanında olmaması ve takınılan tavır bizi çok gerçekten çok üzdü” dedi. Belediye Başkanı Nurettin Güney’in hayırlı olsun temennisinde bile bulunmadığından dert yanan Nayman, “Geçtiğimiz günlerde önümüzden mecburiyetten geçtiği için bir merhaba demek zorunda kadı. Şükür geldin yanımıza dedim konuşmadan gitti” şeklinde konuştu.

“HALK HEM YERİNDEN HEM HİZMETTEN MEMNUN”

Susurluk halkının Fırıntaş ekmek satış noktasının yerinden ve satılan ürünlerden memnun olduğuna dikkat çeken Nayman, Susurlukluların ekmek satış noktasının sayısının arttırılması noktasında talepleri olduğunun önemle altını çizdi. Halkın satış noktasının yeri konusunda bir şikayeti olmadığını ve konunun çarpıtıldığını ifade eden Nayman, “Uygun fiyatla ekmek satılıyor ve gramajları fazla. Ekmek çeşitleri de çok fazla. Susurluklular hem ekmekten hem fiyatlardan memnun. Satış noktasının bulunduğu noktadan kaldırılması da şu aşamada söz konusu değil” dedi.

ŞEHİT MESUT NAYMAN KİMDİR?

Şehit Mesut NAYMAN, 26 Haziran 1972 yılında Karapürçek kasabasında doğdu. İlkokul ve Ortaokulu Karapürçek İlköğretim okulunda tamamladı. Askerlik yaşının gelmesi nedeniyle, vatani görevini yapmak üzere, Manisa ili Kırkağaç ilçesine gitti. Kırkağaç jandarma komando birliğinde acemilik eğitimini tamamladıktan sonra, Şırnak Güneş taburuna gönderildi. Burada 3 (üç) ay süreyle görevini başarıyla sürdürürken, vatan haini teröristlerle çıkan bir çatışma sonucu Elazığ ili Palu ilçesi yakınlarında, Hora deresi mevkiinde 30 Haziran 1993 tarihinde şehit oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.