DOLAR 33,9995 0.29%
EURO 37,8381 0.61%
ALTIN 2.821,140,42
BITCOIN 1963779-3.25901%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
BÜYÜK TEHTİD…

BÜYÜK TEHTİD…

Doğru bildiğimiz şeylerin yanlış olduğunu öğrenmek!! Dinden,tarihe uygarlıklardan, Uzay'a dek... İnsan, yaratılmışların en değerlisi ve mükemmelidir. Kusursuz donanimlara sahip akıl nimeti sayesinde Allah'ın kendisine izin verdiği ölçüde sınırsız potansiyele sahiptir. Hâl böyle iken Kur'an'da "İKRA" (oku) inen ilk ayet ise öğrenmeyi teşvik eder , kullanıp kullanmaması da iradesine kalmıştır.

ABONE OL
Ağustos 25, 2024 14:31
BÜYÜK TEHTİD…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Teknoloji çağı olarak bilinen yüzyılımızın getirisinden çok götürüsu olduğu gidişattan ortaya çıkmaktadır.
Malesef ki! Eğitimden öğrenciye, aile kavramından bireyselliğe merhametten bencilliğe,sahiplenmek ten çok duyarsızlığı kabullenmek zorunda bırakılan ve bunlara sebat eden zihniyetin esirleri haline getirildik.
Kınadığınız,utandığımız asla yapmayız dediğimiz şeyleri normalmiş gibi kucaklar olduk.

Dünya ve ülkemizde ki! yaşanan tüm felaketleri her ne dense İKLİME ve İNSAN NÜFUSUNUN ARTIŞINA bağlıyorlar.
Böyle de göstermek zorundalar.
Yavaştan ilmek ilmek dokuyorlar küreselciler.

Yanğındır çıkar..
Sıcaklıkların normalin üstünde artışı barajların kuruması, gelişi güzel atılan sigara izmaritleri, bir kilo et uğruna iyice söndürülmeyen mangala kurban giden binlerce hektar topraklar, ciğerlerimizi yakıyorlar…
Son 24 saate 100 ayrı nokta da yangınların çıkmasıda tesadüf mü sizce?

Peki! bundan sonrası ne olur?
Yanan her orman üretimi etkiler,toprağın doğasına da zarar verir. Bu ise gıda tedarik zincirinin felcine sebebiyet verir.Gıda fiyatları düşme yerine giderek artar. Temel gıda ürünleri ise gelecekte büyük tehlikeye gebe kalır.
Elinizde nakit olsa dahi gıda ürünleri bulamazsızız.
Dünya ulusları uzun suredir bitki ve tohum türlerini toplayarak kendi topraklarında nükleere ve ısınmaya karşı tohum ve gen bankaları tedarik ediyorlar. Yine dünyanın dört bir yanından toplanan milyonlarca organik tohumlar (fasulye,mısır, patates, bezelye,yer fıstığı,yulaf,çavdar ) başta olmak üzere Kıyamet Ambarı adlandırdıkları “SVALBARD” deposu ise tohumları barındıran en büyük silodur.

Düşmanınınızı ve tehlikeyi bilirseniz ona göre önlem alır hamle yaparsınız.
İstenilen oluyor. Siyahla beyazı karıştırır, soğuk ile sıcağın ayarı ile oynarsanız renklerin hakimiyetini ve mevsimleri kaybedersiniz.
Bunların sonucunu bildiğiniz içinde kendi elleri ile kuracakları yeni dünya düzeninin inşası için yeni bir Nuh tufanına hazırlık bunlar.
İlginç bir örnek vereceğim size..
Yanmadık zeytinlik kalmadı hemen hemen. Bu sene zeytinyağının İspanya’daki hasarı %40 oranında azalmasından dolayı Amerika’da %30 daha pahalıya tüketiliyor.
Oysa ki! İspanya %70 dünyanın en büyük ihracatçısıdır.

Bu gidişle önümüzde ki! İki sene içinde zeytinyağı altından daha kıymetli olacak bu kesin.

YAZAR: Meliha ATEŞ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.