DOLAR 34,1768 0.06%
EURO 38,2454 0.17%
ALTIN 2.872,76-0,06
BITCOIN 21666190.12863%
Balıkesir
23°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Çamlık davasına TEMA Vakfı da katıldı

Çamlık davasına TEMA Vakfı da katıldı

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:14
Çamlık davasına TEMA Vakfı da katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TEMA Vakfı Bandırma İlçe Temsilcisi Burak Uğur, Eski Askeri Çamlık alanı ile ilgili basın açıklaması yaparak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı Bandırma için ortak karar almaya davet etti.

TEMA Vakfı Bandırma İlçe Temsilcisi Burak Uğur, Eski Askeri Çamlık alanı ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Temmuz 2022 tarihli toplantısının gündemleri içerisinde, Bandırma’da bulunan “Eski Askeri Çamlık” olarak adlandırılan bölgeye dair imar planı yapılması teklifinin de bulunduğunu ve bu alanla ilgili vakfa ait kısmının araştırmalarını gerçekleştirdiğini, konunun uzmanları ile görüşüldüğünü ve öneriler oluşturulduğunu belirtti.

Önerileri olarak İmar Planı Çalışmaları Bütüncül Bir Bakış Açısıyla Hayata Geçirilmesi gerektiğini savunan Uğur, şu şekilde konuştu:

Başka idarelerden arsa satın alma, kamulaştırma, yapı inşa etme gibi kent ekonomisine ve ekolojisine ciddi etkileri olan faaliyetlerin, toplumun gerçek ihtiyaçları ve ekolojik dengeler göz önünde bulundurularak kent bütününde akılcı biçimde geliştirilmesi gerekmektedir. Bunun için çeşitli kentsel yerleşme alanlarının gelişme ilkelerini belirleyen; kentsel, sosyal ve teknik altyapı alanlarını planlayan nazım imar planları parça parça değil bütüncül biçimde geliştirilmeli ve ona göre uygulamaya geçilmelidir. Aksi şekilde parsel bazlı geliştirilerek uygulamaya geçilmesi sonucunda mekanda ilişkiler kopuk kalmakta, topluma ise herhangi bir fayda sağlanamamaktadır. Bu nedenle meclis gündemine alınan parsel bazlı yapılaşma gündemi iptal edilmelidir. Bu haliyle karşımızda duran proje kıyıya yakın bir arazinin üst gelir grubuna hitap edecek şekilde yapılaşmaya açılmasından öte başka bir şey sunmamaktadır. Bu da toplumun ihtiyacı olan bir kentsel düzenleme değildir.

Kamusal alan özelliğinin devamlılığı sağlanması gerektiğinin önlemle altını çizen Uğur, “Tüm toplumun yararlanabileceği özellikte bir alanın kamusal kullanımdan çıkarılıp ayrıcalıklı bir kesimin kullanımı için yapılaşmaya açılması, buradan elde edilecek gelirle başka yeni hem ekonomik hem de ekolojik maliyetleri olan projeler geliştirilmesi akılcı değildir. Alan tüm toplumun ihtiyaçlarına yanıt verecek bir kamusal alana dönüştürülme potansiyeli taşıyan bir açık kamusal alandır. Bu yönde bir seçim yapılırsa halihazırda kentin ihtiyaç duyduğu rekreatif kullanım başka herhangi bir maliyete ve inşaat sürecine ihtiyaç duyulmadan sağlanmış olacaktır.” dedi.

İmar Faaliyetlerinde Ekosistemin Sağlığı Öncelikli Olması gerektiğini vurgulayan Uğur, “Marmara Denizi’nde yaşanan kirlenme ve müsilaj felaketinden sonra kıyı kesiminde yapılacak tüm kentsel kullanımların titizlikle yürütülmesi gerekmektedir. Bandırma körfezinde ve Marmara denizinde kirlilik baskısını artıracak tüm faaliyetler engellenmelidir. Bu da ancak yoğun inşaat faaliyetleri yerine daha az emisyon, atık ve nüfus baskısı ile mümkündür. Bu yönden de proje iptal edilmeli kamusal kullanımı destekleyecek bir açık yeşil alana dönüştürülmelidir.” şeklinde konuştu. Uğur konuşmasının sonunda Bandırmalı olduğunu ifade ederek Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı Bandırma için ortak karar almaya davet etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.