DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18419500.35028%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
CHP Balıkesir İl Başkanı Köybaşı: “Madımak Katliamında Katledilen Canlarımızı 31. Yılında Rahmetle Anıyoruz”
  • Velhasıl Gazetesi
  • Yerel
  • CHP Balıkesir İl Başkanı Köybaşı: “Madımak Katliamında Katledilen Canlarımızı 31. Yılında Rahmetle Anıyoruz”

CHP Balıkesir İl Başkanı Köybaşı: “Madımak Katliamında Katledilen Canlarımızı 31. Yılında Rahmetle Anıyoruz”

CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, 2 Temmuz 1993 Sivas Madımak Katliamı’nın 31. yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı. Köybaşı, bu acı olayın unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini vurguladı.

ABONE OL
Temmuz 1, 2024 21:06
CHP Balıkesir İl Başkanı Köybaşı: “Madımak Katliamında Katledilen Canlarımızı 31. Yılında Rahmetle Anıyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balıkesir – CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, 2 Temmuz 1993’te yaşanan Sivas Madımak Katliamı’nın 31. yıl dönümü nedeniyle bir anma mesajı yayımladı. Köybaşı, mesajında katliamın unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini belirtti.

“2 Temmuz 1993: Ateşin Utandığı, İnsanın Utanmadığı Bir Gün”

Erden Köybaşı, mesajında şu ifadelere yer verdi: “2 Temmuz 1993 günü Sivas’ta, Pir Sultan Abdal şenlikleri sırasında, şenliklere katılan; ozan, yazar, sanatçı ve aydınların kaldığı Madımak Oteli’nin kuşatılarak yakılması sonucu 33 kişi, yanarak ve dumandan boğularak yaşamını yitirmiştir. Sivas’ta Atatürk büstü tahrip edilmiş, ‘Cumhuriyet burada kuruldu, burada yıkılacak’ sloganları atılmıştır.”

“Madımak’ta Kardeşlik Türküleri Söylemeye Gidenler Katledildi”

Köybaşı, açıklamasında, “Sivas’a kardeşlik türküleri söylemeye gidenler Madımak Oteli’nde yaşamdan koparılmıştır. Madımak Oteli’nde kadın, erkek, yaşlı, genç; yazar, çizer, oyuncu, şair, ozan… Tam otuz üç can diri diri ateşe verildi, katledildiler. Onlar artık gökyüzünü, denizi, sevdiklerini ve yarının umutlarını göremeyecekler,” dedi.

“31 Yıldır Süren Bu Davada Gerçekler Ortaya Çıkmadı”

Köybaşı, adalet sisteminin çalışmadığını ve 31 yıldır süren davada gerçeklerin ortaya çıkmadığını belirtti. “Katliamın gerçek suçluları yakalanıp hesap vermedi. Vicdanlardaki acı dinmedi. Yeryüzünde kardeşlik türküleri söylendiği müddetçe, elbet bunların hesabı sorulacak. Hiçbir kanun maddesi, hiçbir zaman aşımı uydurması bu acıyı hafifletmeyecek, yürek yangınını söndüremeyecek,” ifadelerini kullandı.

“Unutmamak ve Unutturmamak İçin Anıyoruz”

Erden Köybaşı, Sivas Katliamı’nın toplumsal hafızaya derin bir acı olarak kazındığını ve farklı uygarlıkların beşiği olan ülkemizde kardeşliğimize zarar verdiğini belirtti. “Unutmamak ve unutturmamak için Sivas Madımak Katliamında katledilen canlarımızı 31. yılında rahmetle anıyoruz,” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.