DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18419500.35028%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
CHP Gömeç İlçe Başkanı: AKP Eğitimi Bilerek Baltaladı

CHP Gömeç İlçe Başkanı: AKP Eğitimi Bilerek Baltaladı

CHP Gömeç İlçe Başkanı Özkan Güven, AKP'nin eğitim sistemini kasıtlı olarak baltaladığını iddia etti. Eğitimdeki sorunlar ve yapılan yanlışlar nedeniyle CHP'nin mücadeleye devam edeceğini belirtti.

ABONE OL
Temmuz 20, 2024 14:00
CHP Gömeç İlçe Başkanı: AKP Eğitimi Bilerek Baltaladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’den AKP’ye Eğitim Eleştirisi

CHP Gömeç İlçe Başkanı Özkan Güven, AKP’nin 22 yıllık iktidarı süresince eğitim sisteminde büyük tahribat yarattığını ifade ederek, bu duruma karşı mücadele edeceklerini belirtti. Güven, “AKP iktidarı, bilerek ve isteyerek eğitimi baltalamıştır” dedi.

Eğitimde Yanlışlar Devam Ediyor

Güven, CHP olarak Ankara’da düzenledikleri 24 saatlik Eğitim Maratonu’nda eğitimin paydaşlarıyla bir araya geldiklerini ve eğitimde yaşanan sorunları tartıştıklarını söyledi. Eğitim sisteminin eksik ve yanlışlarla dolu olduğunu belirterek, “Eğitim sistemimiz bugün ne çağdaş, ne laik, ne bilimsel ne de kamusal bir hizmet anlayışına sahip” dedi.

Eğitimin Niteliği Yerle Bir Edildi

AKP’nin liyakatsiz atamalarla eğitim sisteminin niteliğini düşürdüğünü ifade eden Güven, “Eğitim dinselleştirildi, piyasalaştırıldı. Köy okulları kapatıldı, çocuklar taşımalı eğitime mecbur edildi” dedi. Deprem bölgelerinde çocukların zor şartlarda eğitim gördüğünü de ekledi.

Eğitime Ayrılan Bütçe Düşürüldü

Güven, eğitimde başarı oranının her yıl düştüğünü belirterek, “Uluslararası değerlendirme sonuçlarına göre 2002 öncesine göre geriye gidildi” dedi. Eğitime ayrılan bütçenin her geçen yıl düşürüldüğünü vurguladı.

İktidar ve Laiklik Karşıtı Uygulamalar

Güven, iktidarın ÇEDES projesiyle pedagojik olmayan işler yaptığını ve çağdışı, laiklik karşıtı uygulamalarla uğraştığını söyledi. “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne bilimsel verilerle karşı çıkıyoruz” dedi.

Öğretmenlik Mesleği İtibarsızlaştırıldı

Güven, öğretmenlik mesleğinin AKP iktidarında itibarsızlaştırıldığını, atanmayan öğretmen sayısının 1 milyona yükseldiğini ve öğretmenlerin düşük maaşlarla çalıştırıldığını belirtti. “Öğretmenlerin hakları hiçe sayıldı, öğretmenlik mesleği değersizleştirildi” dedi.

Mülakatlar Seçim Vaadi Olarak Kaldı

Güven, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mülakatları kaldırma sözünü hatırlatarak, “Maalesef mülakatlar devam ediyor. Mülakatlar yüksek standartlı bir ölçme aracı değil” dedi.

Engelli Öğretmen Atamaları Yetersiz

Güven, engelli öğretmen atamalarının yetersiz olduğunu ve öğretmenlerin emeklerinin sömürüldüğünü belirtti. Deprem bölgelerindeki öğretmenlerin sorunlarının çözülmediğini vurguladı.

Üniversite Öğrencileri Zorluklarla Karşı Karşıya

Güven, KHK uygulamalarıyla üniversitelerin demokratik işleyişine son verildiğini ve üniversitelerin tektipleştirildiğini söyledi. “Yurt sorunu barınamama sorununa dönüştü, yoksulluk öğrencilerin üniversiteye gitmesini engelliyor” dedi.

Çocuk İş Cinayetleri

Güven, MESEM’lerle çocukların iş öğrenen değil, iş gören hale getirildiğini belirtti. “Çocuklar ağır işlerde çalıştırılıyor, iş kazalarında hayatını kaybediyor” dedi.

Ücretsiz Yemek Uygulaması İptal Edildi

Güven, okul öncesinde ücretsiz yemek uygulamasının yeni Bakan Yusuf Tekin tarafından iptal edildiğini belirtti. “Çocukların beslenme çantalarına yumurta bile koyamaz hale geldik” dedi.

CHP Mücadelesine Devam Edecek

Güven, CHP’nin eğitim sisteminde yarattığı tahribatı dile getirmeye ve mücadele etmeye devam edeceğini belirtti. “Çocuklarımızı ve gençlerimizi AKP’nin karanlığına teslim etmeyeceğiz” dedi. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder” sözünü hatırlattı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.