DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18458500.85469%
Balıkesir
23°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
CHP Gömeç İlçe Başkanı Özkan Güven: Masum Canları Öldürmek Çözüm Değil

CHP Gömeç İlçe Başkanı Özkan Güven: Masum Canları Öldürmek Çözüm Değil

 CHP Balıkesir Gömeç İlçe Başkanı Özkan Güven, AKP’nin TBMM'ye sunduğu sahipsiz hayvanlarla ilgili 17 maddelik teklifi eleştirerek, masum hayvanları öldürmenin çözüm olmayacağını vurguladı. Güven, hayvanların kısırlaştırılması, rehabilite edilmesi ve koruma altına alınması gerektiğini belirtti.

ABONE OL
Temmuz 14, 2024 13:59
CHP Gömeç İlçe Başkanı Özkan Güven: Masum Canları Öldürmek Çözüm Değil
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Gömeç İlçe Başkanı Özkan Güven, AKP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunduğu sahipsiz hayvanlarla ilgili 17 maddelik teklifi sert bir şekilde eleştirdi. Güven, teklifi vicdanlardan uzak bulduğunu ve masum canları öldürmenin çözüm olamayacağını ifade etti.

Ayrıştırıcı ve Kutuplaştırıcı Siyaset

Başkan Özkan Güven, AKP’nin siyaset anlayışının toplumu ayrıştırma üzerine kurulu olduğunu belirtti. Güven, iktidarın sokak hayvanları üzerinden ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı söylemlerini sürdürdüğünü söyledi. Bu yaklaşımın toplumun huzurunu bozduğunu ve birlikteliği zedelediğini vurguladı.

Öldürmek Çözüm Değildir

Sahipsiz hayvanlarla ilgili sunulan teklifte gerçekçi çözümler bulunmadığını belirten Başkan Güven, AKP’nin 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun uygulanmasındaki eksiklikleri gidermediğini ifade etti. Güven, “Sorunun bu kadar büyümesinin sorumlusu olan hükümet, bugün masum canları öldürmenin de önünü açan yeni bir düzenleme yapmak istiyor. Öldürmek çözüm değildir,” dedi.

Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon

Başkan Güven, mevcut durumda sokakta yaşayan hayvanların kısırlaştırılması, rehabilite edilmesi ve koruma altına alınması gerektiğini belirtti. “Kısırlaştırma olmadan sorun ne uzun vadede ne de kısa sürede çözülemez. Masum canların öldürülmesine asla izin vermeyeceğiz. Devlet öldürmez, yaşatır,” diyerek, hayvanların öldürülmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

CHP’nin Tavrı ve Önerileri

CHP Gömeç İlçe Başkanı Özkan Güven, parti olarak sahipsiz hayvanlar için daha insancıl ve sürdürülebilir çözümler önerdiklerini söyledi. Güven, “Hayvanların kısırlaştırılması, sağlık kontrollerinin düzenli yapılması ve güvenli barınaklarda yaşamalarının sağlanması gerekmektedir. Bu süreçte sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle işbirliği yapılmalıdır,” dedi.

Toplumun Duyarlılığı

Başkan Güven, toplumun büyük bir kısmının sahipsiz hayvanlar konusunda duyarlı olduğunu belirtti. Bu duyarlılığı göz ardı eden herhangi bir yasanın başarılı olamayacağını ve tepki çekeceğini ifade etti. Güven, “Halkımızın vicdanını rahatsız edecek düzenlemeler yerine, herkesin kabul edebileceği insani çözümler üretilmelidir,” dedi.

CHP Gömeç İlçe Başkanı Özkan Güven’in açıklamaları, sahipsiz hayvanlar konusunda daha duyarlı ve etkili çözümler üretilmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Bu konuda atılacak adımların, toplumun genelinde kabul görecek ve vicdanları rahatlatacak şekilde olması büyük önem taşıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.