DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18458500.85469%
Balıkesir
23°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
CHP Milletvekili Serkan Sarı: “Çiftçisi Olmayanın Harmanı, Harmanı Olmayanın da Dermanı Olmaz”
  • Velhasıl Gazetesi
  • Yerel
  • CHP Milletvekili Serkan Sarı: “Çiftçisi Olmayanın Harmanı, Harmanı Olmayanın da Dermanı Olmaz”

CHP Milletvekili Serkan Sarı: “Çiftçisi Olmayanın Harmanı, Harmanı Olmayanın da Dermanı Olmaz”

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tarım politikalarını eleştirerek çiftçilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Sarı, TMO'nun çiftçiyi zor durumda bıraktığını belirtti ve buğday ekim alanlarının azalması ile Türkiye'nin tarımda ithalatçı konuma gelmesini eleştirdi.

ABONE OL
Haziran 20, 2024 15:56
CHP Milletvekili Serkan Sarı: “Çiftçisi Olmayanın Harmanı, Harmanı Olmayanın da Dermanı Olmaz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Türkiye’nin tarım politikalarını eleştirerek, “Güzel ülkemi ihracatçıyken ithalatçı duruma getirdiniz, sonuçta çiftçimizi tarımdan kopardınız” dedi. Sarı, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) çiftçiyi zor durumda bıraktığını belirtti: “Biz TMO’yu çiftçi dostu olarak öğrendik. Balıkesir’de TMO silolarının üzerinde ‘TMO çiftçinin kara gün dostudur’ diye yazardı. Sizin iktidarınızda TMO, çiftçiyi 1 ekmeğe dahi muhtaç eder duruma getirdi.”

Buğday ve Mazot Fiyatları

Serkan Sarı, ekmeklik buğday fiyatlarındaki artışın yetersiz olduğunu ve çiftçinin üretim yapmasının zorlaştığını vurguladı. “Ekmeklik buğdayın kilo fiyatını yüzde 12 artışla 9 lira 25 kuruş yaptınız; bu, bir vicdansızlıktır, çiftçiye ‘Üretme’ demektir. 2003’te 2,5 kilo buğdayla 1 litre mazot alabiliyorken bugün 4 kilo buğdayla 1 litre mazot dahi alamıyor.”

CHP, Serkan Sarı, TMO, çiftçi sorunları, tarım politikaları, buğday fiyatları, Balıkesir, ithalat, tarımda dışa bağımlılık

CHP Milletvekili Serkan Sarı Çiftçisi Olmayanın Harmanı, Harmanı Olmayanın da Dermanı Olmaz (1)_1

Balıkesir’deki Durum

Balıkesir’in tarım arazilerinde buğday ekim alanlarının azalmasıyla ilgili olarak Sarı, “Balıkesir toprakları ülkeyi doyuran topraklardır. Balıkesir’de buğday ekilen alanlar her geçen gün azalıyor. TÜİK verilerine göre, 2019’da 93 bin dekar buğday ekilen alan 2023 yılında 36 bin dekara kadar geriledi” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Çağrı

CHP’li Sarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak, buğday fiyatlarının çiftçiye destek olacak şekilde revize edilmesini talep etti: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum: Tarıma büyük bir darbe vuracak bu fiyatları bir an önce revize edin. Çiftçilerimizin haklı talebi olan buğday fiyatını 15 liraya kadar çekin; bu zulme son verin.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.