DOLAR 34,0390 -0.11%
EURO 38,1211 0.44%
ALTIN 2.831,711,04
BITCOIN 21538665.92016%
Balıkesir
20°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Cinayette itiraf yok

Cinayette itiraf yok

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:18
Cinayette itiraf yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balıkesir’in Savaştepe ilçesine bağlı Karacalar’da 10 yaşlarındaki Büşra Karabacak ve Tuğçe Yıldırım’ın katilleri 16 yıl sonra da olsa ikişer kez müebbet hapis cezasına çarptırılırken, Av. İbrahim Erenci duruşma sonrası gazetecilerin çocukların neden kaçırıldığı, neden öldürüldüğü konusunda ki sorularını yanıtladı.

“İTİRAF YOK”

Av. Erenci’nin bu konudaki açıklamaları şöyle:

“Burada şahısların öldürme kastıyla değil alıkoyma, tecavüz etme ya da cinsel birlikteliğe alıştırarak dilim varmıyor söylemeye ama bu çocukların fuhşa yönlendirilmesi amacıyla kaçırıldıklarını varsayıyorum. Bu konuda itiraf olmadığı için elimizde somut delil yok, somut delille çocukların kaçırıldığı sabit. Bir araç kullanıldığı sabit. Yani 2 çocuğun cesetlerinin 7 kilometre evden ileride bulunması bize yürüyerek gitmediklerini kanıtlıyor. Araç kullandıkları da sabit. Dolayısıyla birden çok kişiyle hareket ettikleri ama sonrasında çocukların tepki gösterdiği ortada. ”

“ACEMİ KATİLLER”

“Çocukların ‘Babama söyleyeceğim, polise şikayet edeceğim’ şeklindeki ifadeleri nedeniyle böyle bir eyleme kalkıştıklarını düşünüyorum. Bunlara ‘acemi katil’ diyorum. Yanlarında insan öldürmeye elverişli herhangi bir şey, bıçak, balta, nacak, ip, tel hiçbir şey bulunmadı. Çocukların önlüklerinin kemerlerini sökerek, birbirine düğümleyerek boğma ipi yaptıkları ve bu suretle katlettikleri Adli Tıp raporuyla sabittir.”

“BAŞKALARINI DA YAKMAMAK İÇİN SUSKUN KALMIŞ OLABİLİRLER”

Erenci sözlerini şöyle sürdürdü:
“Dolayısıyla eylemin başlangıcında öldürme kastı yoksa bile planlı, programlı çocukların alıkonulması yönünde fikir ve eylem birliği içinde oldukları,  çocukları katlettikten sonra da bu fikir ve eylem birlikteliğinin devam ettiği, herhangi bir açıklama yapmaları veya itiraf etmeleri durumunda hem kendilerine hem diğer sanıkları yakacaklarını düşünmeleri, avukatlarının da muhtemelen bu yönde telkinde bulunması nedeniyle suskun kaldıklarını düşünüyorum. ‘Olayı hatırlamıyoruz. O zaman orada değildik. Telefon benim mi bilmiyorum. Şahısları tanımıyorum’ şeklinde mücerret(soyut)  ifadeler verdiler. Gelinen nokta bir aşamadır ama bizi tatmin etmemiştir. Yolumuza devam edeceğiz”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.