DOLAR 33,9995 0.29%
EURO 37,8381 0.61%
ALTIN 2.821,140,42
BITCOIN 1963779-3.25901%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:29
ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İlçe Kutlama Komitesi’ Kaymakamlık binasında toplantı düzenledi. Gerçekleştirilen toplantıda yakın zamanda yaşanan ve 11 ili etkileyen deprem nedeniyle bu yıl daha mütevazı bir kutlama kararı alındı.

Kaymakam Muammer Köken başkanlığında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İlçe Kutlama Komite Toplantısı gerçekleştirildi. Köken ’in başkanlığında düzenlenen ‘Milli Bayramları Kutlama Komitesi’, toplantısında 2023 yılında kutlanacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programının hazırlık çalışmalarına başladı.

ÇALIŞMALAR PLANLANDI

Kaymakamlık binasında düzenlenen toplantıda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenlerinin ilçede etkin bir şekilde kutlanmak adına yapılacak çalışmalar planlandı. Toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çatak, Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Akoğlan, Gençlik ve Spor Müdürü Haydar Çetinkaya, İlçe Yazı İşleri Müdürü Hakan Gülmez, İlçe Mili Eğitim Şube Müdürü Mehmet Tuncay katıldı.

103’NCÜ YILDÖNÜMÜ KUTLANACAK

Kutlamalar ilçede Atatürk Anıtı’na Çelenk sunumu ile başlayacak. Her yıl olduğu gibi bu yılda plan çerçevesinde kutlanmaya hazırlanan 23 Nisan Çocuk Bayramı programının seyri ilçe Kutlama Komitesi tarafından karara bağlandı. Bu yıl 103’ncü yıldönümü kutlanacak olan 23 Nisan kutlamaları İlçe’ de erken saatlerde Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başlayacak.

SAYILI GÜNLER KALDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan еdilеn 23 Nisan, her sеnе büyük bir coşku ilе kutlanıyor. Bu çerçevede yurdun her bölgesinde 23 Nisan’a özel etkinlikler, gösteriler düzenleniyor. Öğrenciler ve velilerin katılımı ilе okullarda coşku ilе kutlanan 23 Nisan’a sayılı günler kaldı. Ancak yakın zamanda yaşanan ve 11 ili etkileyen deprem nedeniyle bu yıl daha mütevazı bir kutlama planlanıyor.

İLK VE TEK ÜLKE TÜRKİYE

Atatürk, ilk olarak 23 Nisan 1924’tе ’23 Nisan’ gününün bayram olarak kutlanmasına karar verdi. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etti ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlandı. Dünya’da çocuklara bayram hediye еdеn ve bu bayramı bütün dünya ilе paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir.

HABER: Sena Eğilmez

Süleyman Soylu; “Terör Örgütü Muhalefet İçin Oy İstiyor “

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.