DOLAR 33,9995 0.29%
EURO 37,8381 0.61%
ALTIN 2.821,140,42
BITCOIN 1963779-3.25901%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yoğun Diplomasi Trafiği: ŞİÖ Zirvesi, Şuşa Ziyareti ve NATO Liderler Zirvesi
  • Velhasıl Gazetesi
  • Politika
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yoğun Diplomasi Trafiği: ŞİÖ Zirvesi, Şuşa Ziyareti ve NATO Liderler Zirvesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yoğun Diplomasi Trafiği: ŞİÖ Zirvesi, Şuşa Ziyareti ve NATO Liderler Zirvesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı sonrası yoğun bir diplomasi trafiğine hazırlanıyor. Astana’da düzenlenecek Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi'ne ve Karabağ’ın Şuşa kentinde gerçekleştirilecek Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gayriresmi Zirvesi'ne katılacak olan Erdoğan, ardından Washington'da düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi’nde ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek.

ABONE OL
Haziran 18, 2024 21:37
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yoğun Diplomasi Trafiği: ŞİÖ Zirvesi, Şuşa Ziyareti ve NATO Liderler Zirvesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şangay İşbirliği Örgütü Zirvesi’ne Katılım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3-4 Temmuz tarihlerinde Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenecek olan Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi’ne katılacak. Türkiye, ŞİÖ’de “diyalog ortağı” olarak temsil ediliyor ve Erdoğan’ın bu zirvede önemli temaslarda bulunması bekleniyor.

Şuşa’da Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Zirvesi

Erdoğan, ŞİÖ Zirvesi’nin ardından 5-6 Temmuz tarihlerinde Karabağ’ın Şuşa kentinde düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gayriresmi Zirvesi’ne katılacak. Zirvede, ev sahibi Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya gelecek olan Erdoğan, diğer liderlerle de görüşmeler yapacak.

KKTC’nin Temsiliyeti

Zirvede, 2022 yılında Özbekistan’ın Semerkant şehrinde düzenlenen 9. TDT zirvesinde gözlemci üye olarak kabul edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) de davet edildi. KKTC’yi Cumhurbaşkanı Ersin Tatar temsil edecek.

NATO Liderler Zirvesi ve Biden ile Görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayının ilk yarısında Washington’a giderek 9-11 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi’ne katılacak. Zirve kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile de görüşmesi planlanan Erdoğan, NATO’nun yeni Genel Sekreteri’nin belirlenmesine dair gelişmeleri de yakından takip edecek. Görev süresi dolan Genel Sekreter Jens Stoltenberg’in yerine Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin en güçlü aday olduğu ve Türkiye’nin de Rutte’nin adaylığına destek verdiği kulislerde konuşuluyor. Rutte, 26 Nisan’da İstanbul’a gelerek Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.