DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18415020.42808%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü: Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nde Eğitim ve Kariyer Olanakları
  • Velhasıl Gazetesi
  • Eğitim
  • Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü: Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nde Eğitim ve Kariyer Olanakları

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü: Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nde Eğitim ve Kariyer Olanakları

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi'nde yer alan Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü, geleceğin denizci yöneticilerini ve işletmecilerini yetiştirmek amacıyla 2016-2017 yılında kurulmuştur. Bölüm, öğrencilere geniş bir eğitim ve kariyer olanakları sunmaktadır.

ABONE OL
Temmuz 19, 2024 11:54
Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü: Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nde Eğitim ve Kariyer Olanakları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü, 3. sınıf öğrencisi Zeliha Çelik tarafından tanıtıldı. Bölüm, temel işletmecilik ve yöneticilikten deniz hukuku ve lojistiğe kadar geniş bir ders yelpazesi sunarak öğrencileri denizcilik sektörüne hazırlıyor.

Eğitim Programı ve Altyapı

Zeliha Çelik, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü’nde aldıkları derslerin, temel işletmecilik ve yöneticilik derslerinden deniz hukuku, temel ve mesleki denizcilik, lojistik ve ulaştırma alanlarına kadar geniş bir yelpazeyi kapsadığını belirtti. Ayrıca, bölümde bulunan köprü üstü simülatörü, sıvı yük elleştirme simülatörü, gemi makineleri simülatörü ve seyir laboratuvarı gibi atölye ve laboratuvarların derslerde etkin bir şekilde kullanıldığını ifade etti.

Staj ve Mezuniyet Projesi

Bölümde, ikinci ve üçüncü sınıfın yaz döneminde yapılması gereken liman ve işletme stajı olmak üzere iki zorunlu staj bulunuyor. Öğrenciler ayrıca mezuniyet projeleri kapsamında bitirme tezi hazırlamakta ve tez konularını seçme hakkına sahip olmaktadırlar. Bu projeler, öğrencilerin sektöre daha donanımlı bir şekilde hazırlanmalarını sağlıyor.

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, Zeliha Çelik, denizcilik eğitimi, kariyer olanakları, staj, Erasmus programı

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nde Eğitim ve Kariyer Olanakları_1

Kariyer Olanakları

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü’nden mezun olan öğrenciler, özel sektörde ve kamuda geniş iş imkanlarına sahipler. Özel sektörde limanlar, marinalar, tersaneler ve denizcilik ile lojistik şirketlerinde iş bulma olanağı varken, kamuda ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışma imkanı bulunmaktadır.

Bölümün Tercih Sebepleri

Zeliha Çelik, denizcilik sektörünün küresel çapta büyüyen bir sektör olduğunu ve mezunlara olan ihtiyacın yüksek olduğunu belirtti. Üniversiteyi tercih etmesinin sebepleri arasında akademik kadronun sektörden gelmesi, Bandırma’nın bir liman kenti olması ve çevredeki liman, acente ve kuruluşların yoğunluğu yer alıyor. Ayrıca, üniversitenin Erasmus teşvikleri ve imkanlarının fazla olması da tercih sebepleri arasında.

Öğrencilere Tavsiyeler

Zeliha Çelik, bölümü tercih edecek adaylara, bölüm ve meslek hakkında bilgi sahibi olmalarını tavsiye etti. “Biz kaptan olmuyoruz, böyle yanlış bir algı var. Bunun bilincinde tercih yapılmasını tavsiye ederim,” diyen Çelik, denizi seven ve küresel çapta bir iş yapmak isteyen herkesi Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’ne beklediklerini belirtti. Ayrıca, yabancı dilin önemine dikkat çekti.

Kişisel Hedefler

Zeliha Çelik, mezuniyet sonrası iş öğrenmek ve dilini geliştirmek için yurt dışına çıkmayı, ardından Türkiye’ye dönerek sektörün önde gelen firmalarında çalışmayı planladığını ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.