DOLAR 33,9995 0.29%
EURO 37,8381 0.61%
ALTIN 2.821,140,42
BITCOIN 1963779-3.25901%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Depremzede kız çocukları için tiyatro perdesi açılıyor

Depremzede kız çocukları için tiyatro perdesi açılıyor

Atölye Kültür Sanat organizasyonu ve Türkiye'nin ve Avrupa'nın tek kadın temalı tiyatro festivali olan "Kadın Oyunları Festivali", depremzede kız çocuklarının eğitimine destek olmak amacıyla düzenlenecek. Bu festival, her yıl farklı kadın oyunlarını titiz bir çalışma ile belirleyen festival komitesi tarafından organize edilmekte ve bu yıl beş farklı kentte tiyatro severlerle buluşacak.

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:28
Depremzede kız çocukları için tiyatro perdesi açılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek kadın temalı tiyatro festivali olan “Kadın Oyunları Festivali” bu yıl perdelerini deprem felaketinden etkilenen kız çocuklarının eğitimi için açacak. Festival, 28 Mart’ta Bandırmalılarla buluşacak.

Atölye Kültür Sanat organizasyonu ve Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek kadın temalı tiyatro festivali olan “Kadın Oyunları Festivali”, deprem felaketinden etkilenen kız çocuklarının eğitimine destek olmak amacıyla düzenlenecek. Bu festival, her yıl farklı kadın oyunlarını titiz bir çalışma ile belirleyen festival komitesi tarafından organize edilmekte ve bu yıl beş farklı kentte tiyatro severlerle buluşacak.

28 MART’TA BANDIRMALILARLA BULUŞACAK

Deprem felaketinden kaynaklı daha önce açıklanan takviminde zorunlu değişikliklere gidilen festival, ilk olarak 23 Mart’ta Ayvalık Belediyesi’nin ev sahipliğinde başlayacak ve beş gün sürecek. Daha sonra 28 Mart’ta Bandırma Belediyesi’nin ev sahipliğinde devam edecek olan festival, 3 Nisan’da Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesi’nin destekleriyle Ankara’da başlayacak. Ardından 11-16 Nisan tarihlerinde Çanakkale Belediyesi’nin ev sahipliğinde devam edecek ve bayram tatili arasının ardından 2-7 Mayıs tarihleri arasında Konyaaltı Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yılın finalini yapacak.
“FESTİVAL GELİRİNİN BELİRLİ BİR BÖLÜMÜ DEPREMZEDE KIZ ÇOCUKLARINA BAĞIŞLANACAK”
Festival direktörü Hasan Aldemir, Kadın Oyunları Festivali’ni bu yıl ülkemizi yasa boğan depremlerden etkilenen tüm insanlığa ve özellikle kız çocuklarına ithaf edeceklerini, onların bundan sonraki yaşamlarında eğitim hayatlarına bir nebze olsun katkı sunabilmek adına festivalin ve festivale katılan tiyatro ekiplerinin elde ettikleri gelirin belli bir bölümünü önceden görüşüp mutabakat sağladıkları bir STK’ya depremzede kız çocuklarının eğitim masrafları için bağışlayacaklarını söyledi.
“SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜNE HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK İHTİYAÇ VAR”
 Festival direktörü Hasan Aldemir, depremden etkilenen kız çocuklarının eğitim hayatlarına katkı sağlamak için festivalin ve festivale katılan tiyatro ekiplerinin elde ettiği gelirin belirli bir bölümünü önceden görüşüp mutabakat sağladıkları bir STK’ya bağışlayacaklarını açıkladı. Aldemir ayrıca, sanatın iyileştirici gücüne vurgu yaparak, festivali devam ettirme kararına destek olan tüm kurumlara teşekkür etti. Sanatın eğlence aracı olarak değil, insan üzerindeki iyileştirici etkisine destek olmak amacıyla kullanılması gerektiğini belirtti. Kadın Oyunları Festivali, hem kültür sanat alanında hem de depremzedelere yapılan yardımlar konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor. Festival, deprem felaketinden etkilenen kız çocuklarının eğitim hayatlarının devam ettirilmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.