DOLAR 34,0185 -0.14%
EURO 38,0473 0.31%
ALTIN 2.826,420,85
BITCOIN 21526436.10222%
Balıkesir
20°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE MATEMATİĞİ SEVDİRECEK DESTEK

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE MATEMATİĞİ SEVDİRECEK DESTEK

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:32
DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE MATEMATİĞİ SEVDİRECEK DESTEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bandırma Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya İlkokulu sınıf öğretmenlerinden Dilek Karaçelik ve öğrencileri, öğrencilerin korkulu rüyası olan derslerin başında gelen matematiğe heves ve ilgi uyandıracak çalışmaya imza attı. Öğrencilerin hazırladığı matematiksel oyunlar depremzede öğrencilere gönderilecek.

Bandırma Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya İlkokulu’nda gerçekleştirilen Matematik Şenliği’nde matematik dersine karşı olumlu tutum sergilenmesini sağlamayı hedeflediklerini belirten sınıf öğretmeni Dilek Karaçelik “Okutmakta olduğum 3A sınıfı öğrencilerimle sürdürdüğüm bu çalışmanın amacı, ilkokul öğrencilerinin matematiksel oyunlar geliştirirken matematik dersine yönelik ilgi, heves, heyecan gibi olumlu duygular beslemelerini sağlamak ve oyunların bu amaç doğrultusunda etkisini incelemektir. Bu anlamda planlamamız 6 ay boyunca sürdü. Sevgili öğrencilerim matematiksek oyunlar geliştirdiler. Bu oyunlarla da Matematik Şenliği düzenledik.” şeklinde konuştu.

Öğrenilen her üniteyle ilgili sınıf içerisinde oyunlar geliştirdiklerinin altını çizen Karaçelik etkinlik sürecini şöyle özetledi “Sene başından itibaren öğrencilerim matematiği dahil ettikleri oyunlar geliştirdiler. Bu oyunlar için farklı sorular hazırladılar. Soru hazırlayamadıkları zaman ise konuları yeniden çalışmak zorunda kaldılar. Geliştirilen oyunlarla öğrencilerim sınıf arkadaşlarıyla beraber keyifli oyunlar oynadılar. Öğrencilerimin motivasyonlarını canlı kılabilmek için geliştirdikleri oyunlarla Bandırma genelinde Matematik Şenliği düzenleme kararı aldım.”

MATEMATİĞİN EĞLENCELİ YÜZÜ

Öğrencilerin hazırladığı Matematiksel oyunlar deprem bölgesindeki öğrencilere gönderilecek.

MATEMATİĞİN EĞLENCELİ YÜZÜ

Dilek Karaçelik, sınıf içerisindeki hazırlık sürecinin altı ay sürdüğüne dikkat çekerek kendisini etkileyen en önemli şeyin öğrencilerin heyecanlarının bitmemesi ve Matematiğe karşı ilgilerinin artması olduğunu söyledi. 3-7 Nisan tarihleri arasında devam edecek olan şenlik, okulun 3. Ve 4. Sınıf öğrencileri ile Bandırmadaki diğer bütün ilkokul öğrencilerine açık.

Dilek Karaçelik, yaşadığımız deprem felaketi için büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek “Bu süreçte felaketten en fazla etkilenenler şüphesiz çocuklarımız oldu. Ben de hem bir anne hem de sınıf öğretmeni olarak anlamlı bir katkıda bulunmak istedim ve bu çalışma için ürettiğimiz matematik oyunlarını eğitim desteği olarak deprem bölgesindeki çocuklarımıza gönderme kararı aldık. Deprem bölgesindeki çocuklarımızın eğitimlerinin aksamaması gerekiyor. Şu an bölgede bu anlamda emek harcayan meslektaşlarım var ben de bir eğitimci olarak uzaktan katkı sunmak istedim” dedi.

Bu süreçte okul müdürü Nezih Badaş ve okul müdür yardımcısı Batuhan Kaya’dan maddi ve manevi desteklerini esirgemediğini vurgulayan Karaçelik “Kendilerine bana ve kıymetli öğrencilerime güvenip destek oldukları için teşekkürlerimi sunuyorum. Okulumuz fırsat eşitliği açısından dezavantajlı bölgede olmasına rağmen okul idarecilerimiz her zaman idealist tutum sergilemiştir. Öğretmen arkadaşlarım ve öğrencilerim her zaman fark yaratan çalışmalar yapmıştır. Bu süreçte velilerimin de tam desteğini aldım hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

NEZİH BADAŞ: DİLEK ÖĞRETMENİM VE ÖĞRENCİLERİNE TEŞEKKÜR EDERİM

Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya İlkokulu Müdürü Nezih Badaş da bu şenliğin okuldaki öğrencilerin eğitim gelecekleri için çok önemli olduğunu belirterek “Her zaman öğrencileri için emek harcayan öğretmenimiz Dilek Karaçelik çok verimli bir çalışmaya imza atmıştır. İdarecilik hayatım boyunca öğrencilerimizin hem akademik hem de psikolojik gelişimlerine katkı sağlayacak etkinliklere destek sundum. Bu anlamda sevgili öğrencilerim ve öğretmenleri beni umutlandırıp mutlu etmiştir. 3A sınıfı öğrencileri de öğretmenlerinin yönlendirmesiyle geliştirdikleri matematiksel oyunlarını akranlarıyla oynayarak bir anlamda eğitime katkı sunmuşlardır hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor gözlerinden öpüyorum. Evlatlarımız ülkemizin geleceği ise bu geleceği eğitmenler olarak bizler çizeceğiz. Okulumuz bu tür akademik çalışmalara devam edecektir. Matematiği de korkulu rüya olmaktan öğretmenlerimle birlikte çıkaracağız. Deprem bölgesindeki evlatlarıma da yalnız olmadıklarını söylemek isterim.” dedi.

İdarecilik hayatım boyunca öğrencilerimizin hem akademik hem de psikolojik gelişimlerine katkı sağlayacak etkinliklere destek sundum.

“İdarecilik hayatım boyunca öğrencilerimizin hem akademik hem de psikolojik gelişimlerine katkı sağlayacak etkinliklere destek sundum.”

Muhabir: Sinan HABİBOĞULLARI

Minikler depremzedeler için üretiyor

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.