DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18380120.56931%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Donald Trump’a Pensilvanya’da Silahlı Suikast Girişimi

Donald Trump’a Pensilvanya’da Silahlı Suikast Girişimi

 ABD'de Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump, Pensilvanya'daki mitingi sırasında silahlı saldırıya uğradı. Trump sağ kulağından yaralandı, bir izleyici hayatını kaybetti ve saldırgan etkisiz hale getirildi.

ABONE OL
Temmuz 14, 2024 11:05
Donald Trump’a Pensilvanya’da Silahlı Suikast Girişimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Donald Trump’a Pensilvanya’da Silahlı Suikast Girişimi

ABD’de başkanlık seçimleri öncesi Pensilvanya eyaletinde düzenlenen mitingde, Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump’a silahlı suikast girişiminde bulunuldu. Eski ABD Başkanı Trump, kürsüde konuşma yaptığı sırada silahlı saldırıya uğradı. Gizli servis ajanları ve polisler, saldırı anında Trump’ı kürsüden uzaklaştırarak güvenliğini sağladı.

Saldırı Anı ve Trump’ın Durumu

Saldırı sırasında sağ kulağından yaralanan Trump, korumalarının omzuna tutunarak hızla miting alanından uzaklaştırıldı. Trump, aracına binerken mitinge katılanlara yumruğunu havaya kaldırarak “iyiyim” mesajı verdi. Sağlık durumunun stabil olduğu bildirildi.

Donald Trump, suikast girişimi, Pensilvanya, silahlı saldırı, başkanlık seçimleri, güvenlik, ABD

Donald Trump’a Pensilvanya’da Silahlı Suikast Girişimi

Saldırının Detayları

Saldırı anı kameralara yansıdı. Görüntülerde, Trump’ın silah sesleriyle yere eğildiği ve korumaların hızla kendisine doğru koştuğu görüldü. ABD basınında yer alan haberlere göre, olayda başından yaralanan bir izleyici olay yerinde hayatını kaybetti. Silahlı saldırgan ise olay yerinde keskin nişancılar tarafından yeri tespit edildikten sonra etkisiz hale getirildi. Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alınırken saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Güvenlik Önlemleri Artırıldı

Bu olayın ardından, başkanlık seçimleri öncesi güvenlik önlemlerinin artırılması kararlaştırıldı. Gizli servis ve polis ekipleri, başkan adaylarının katılacağı tüm etkinliklerde daha sıkı güvenlik tedbirleri alacak.

Saldırı Araştırılıyor

Saldırganın motivasyonu ve kimliği hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor. Yetkililer, saldırının nedenini ve arkasındaki kişileri ortaya çıkarmak için kapsamlı bir soruşturma yürütüyor. Kamuoyunun bu konuda bilgilendirilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.