DOLAR 33,9905 0.27%
EURO 37,8885 0.72%
ALTIN 2.821,790,44
BITCOIN 1969797-2.9838%
Balıkesir
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Balıkesir’in Gurur Kaynakları 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü

Balıkesir’in Gurur Kaynakları 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:27
Balıkesir’in Gurur Kaynakları 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’nü kutlamak amacıyla Balıkesir’de bir etkinlik düzenlendi. Kurtdereli Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, özel bireylerin halk oyunları gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı. Daha sonra, Down Sendromlu sporcuların katılımıyla futbol gösteri maçı yapıldı. Ayrıca, özel bireylerin eğlenebilecekleri bir Çocuk Köyü de kuruldu.

Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen bu etkinlikle, toplumun Down sendromlu bireyler hakkında daha fazla farkındalık kazanması hedefleniyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, özel bireylerin imkan verildiğinde çok şey başarabileceklerini belirterek, “Down sendromlu bireylerin sosyal hayatta izole edilmeden tüm insanlarla birlikte yaşaması büyük önem taşıyor. Farkındalık günleri gibi etkinlikler, toplumu bilgilendirerek bu bireylerin her alanda eğitilebileceği, meslek sahibi olabileceği ve topluma kazandırılabileceği gerçeğini vurgulamak için önemli bir fırsat sunuyor. Bu bireylerin bağımsızlık kazanmaları için, erken yaşlardan itibaren fizyoterapi, özel eğitim, terapi ve farklı takım ve bireysel spor aktivitelerine ihtiyaçları var. Down sendromlu çocuklar ve gençler için, sosyal rollerinin evrensel dili fiziksel aktivite ve spor olmalıdır” dedi.

down sendromu

“Balıkesir’de ve Türkiye genelinde çok başarılı sporcularımız var”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Özalp, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız öncülüğünde çeşitli proje ve faaliyetler ile bu kişilerin en uygun spor dalına yönlendirilmesi için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak çeşitli projelerimiz ve faaliyetlerimizle bu fırsatları artırmaktayız. Adem Sevinç 1500 m. Türkiye Şampiyonu, Talat Uçar Gülle Atmada Türkiye Şampiyonu, Utku Selçuk Gülle Atmada Türkiye 3.lüğü dereceleriyle ilimizin gurur kaynağı olmuştur. Disk atmada dünya şampiyonu Dilara Çevik, Yüzme yarışlarında Türkiye Şampiyonu olan Alperen Menç, Masa Tenisi Dünya Şampiyonasında madalya alan milli takım sporcularımız; çalışma ve başarıları ile bizlere örnek olmaktadır.

Bu vesileyle, Down Sendromlu kardeşlerimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtiyor, bu kardeşlerimize ve değerli ailelerine sağlıklı huzurlu ve mutlu bir hayat diliyorum” dedi. Etkinliğe Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Yahya Akduman, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Dost, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Balıkesir Üniversitesi Down Sendromu Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Sibel Karaca Sivrikaya, Balıkesir Üniversitesi SKS Daire Başkanı Hasan Yetişir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp ve Sivil Toplum Kuruluşları katıldı.

Haber: Fırat İBAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.