DOLAR 34,1370 0.07%
EURO 38,1201 0.04%
ALTIN 2.872,44-0,08
BITCOIN 21710940.70267%
Balıkesir
23°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
DURUM BUNDAN İBARET!..

DURUM BUNDAN İBARET!..

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:13
DURUM BUNDAN İBARET!..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ben kimseye hakaret etmem, bu benim kişiliğime ters.

Ancak haksızlığa uğramışsam sessiz kalamıyorum bu belki de benim kötü bir yönüm.

Kent konseyi bu yıl Cumhuriyet yemeğinin ikincisini düzenledi. Ve yapılan kamuoyu sonucunda dışarıdan bir sanatçı getirmeye karar verdi. Bu kararın doğru veya yanlış yönleri tartışılabilir.

Geçtiğimiz yılki yemekte, Üniversite Öğrencileri Yaşatma Derneği’ne yardım amacı olduğu için yerel sanatçılarımızdan yardım istenmişti. Çok sağ olsunlar Aybüke- Burak Yeşillik, Artuğ Yörükalp, Mustafa Malat, Sebahattin Şakar bu isteğimize olumlu yanıt verdi ve o gece sırayla sahne aldılar.

Hepsi de birbirinden değerliydi ve hiçbiri tek kuruş talep etmedi. Kendilerine de Kent konseyi olarak teşekkür edildi. Bu yılki kent konseyi Cumhuriyet yemeğine sadece müzisyenler derneği değil hiçbir yerel sanatçı çağırılmadı.(Yük olunmak istenmedi belki de)

Ne yazık ki söylenen şarkılar, yapılan konuşmalar, sallanan Türk bayrakları ile Cumhuriyet coşkusunun doruğa çıktığı o güzelim yemeğe, müzisyenler derneği adına yazıldığı söylenen yanıltıcı yorumlar yapıldı. Yemekte cumhurun olmadığı, aynı zamanda müzisyenler derneğinin yemeğe niye davet edilmediği, derneğin birçok etkinlikte para almadığı için önemsenmediği gibi sitemler vardı.

Bu yorumlara cevap olarak, geçen yıl da aynı idi o zaman cumhur yok muydu, siz olduğunuzda cumhur var da siz olmadığınız zaman yok mu anlamında; “Siz Cumhur musunuz?” yazdım. Bunun karşılığında, “Biz para almadan çalıyoruz, ucuza çalıyoruz” gibi açıklamalar gelince, “Belediyeden aldığınız faturaları çıkarttırma bana. Ayrıca alın o sizin hakkınız” yanıtını verdim.

Ardından, müzisyenler derneği başkanı geçen yılki Cumhuriyet yemeğini fiyasko ile sonuçlanmaktan kendisinin kurtardığını, gece saat 10’da arandığını yalvar yakar çağırıldığını söyledi. Oysaki kent konseyi yürütme kurulu olarak en başından çıkacak yerel sanatçıları belirlemiş ve söylemiştik.

Söylenenin aksine kimseyi apar topar gecenin bir saatinde çağırmadık.

Bunun yanında geçtiğimiz yıl düzenlenen Cumhuriyet yemeği, müzisyenler derneği başkanı sahne almadan önce de gayet güzeldi. Aybüke – Burak, Artuğ Yörükalp, Mustafa Malat kendi tarzlarında mükemmel bir performans sergilemişti.

Dernek başkanının “Ben gelmesem gece fiyasko ile sonuçlanacaktı” ifadesinin, gecede sahne alan diğer sanatçılara haksızlık olduğunu düşünerek, “Sen Tarkan mısın” gibi bir yorum yaptım. Belki gereksiz bir sözdü.(Tarkan ile kıyaslanmanın kızılacak bir şey olduğunu da düşünmüyorum. Bana biri ‘Sen Yılmaz Özdil misin?’ dese ben kızmam mesela değilim çünkü. )

Ayrıca hiç kimseyi ve hiçbir derneği usulsüzlükle suçlamadım, kamu kurumlarından para almayın da demedim. Aksine her fırsatta Belediye Başkanı Nurettin Güney’e bu tür derneklerin desteklenmesini önerdim. O‘da fazlasıyla sahip çıktıklarını söyledi.

Bilmiyorum, belediye resim kurum. Merak eden gider neyin ne olduğunu öğrenir. Ben merak etmiyorum. Susurluk için kim ne yapıyorsa hakkını sonuna kadar alsın, bunda uzatacak bir şey yok.

Sadece bu konuda değil, bundan önceki yazılarım ve paylaşımlarımın altına yerli yersiz yorum yazanları engelledim. Bu benim en doğal hakkım, herkesin hakkı.

Susurluk’un bu kısır, ön plana çıkma amaçlı tartışmalarla yitirecek zamanı yok. Herkes kendince bir şey yapsın, herkes kendince bir şeyler üretsin.

Eleştiri tabii olacak hatta ukalalık da, kabul. Lakin iftira, hakaret, bunlar can sıkıcı…

Engelledim, yazan hala yazıyor. Hakaret eden de varmış, ben görmüyorum, bana da göstermeyin lütfen.

Sevgili dostlar, durum bundan ibaret.

Sağlıcakla kalın hep mutlu olun…

YAZAR: Levent GÜNDOĞAN

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.