DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21592590.45032%
Balıkesir
23°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE EK KONTENJAN

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE EK KONTENJAN

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:35
DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE EK KONTENJAN
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), depremden etkilenen illerde ikamet eden adaylar için genel kontenjanda herhangi bir eksiltme yapmadan kendi illerindeki üniversitelere yerleşebilmeleri için yüzde 25 ek kontenjan ayrılması kararı aldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) Olağanüstü Hal kapsamındaki iller ile Sivas’ın Gürün ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihi itibarıyla ikamet eden adaylar için kendi illerindeki devlet üniversitelerinde merkezi yerleştirme ile öğrenci alan programların genel kontenjanı dışında ilave yüzde 25 kontenjan ayrılması kararını aldı. Bu kontenjanlardan yararlanmak için herhangi bir yükseköğretim programına kayıtlı olmayan, yükseköğretim programından mezun durumda veya üniversite öğrenciliğinden ilişiği kesilmemiş adaylar başvuruda bulunabilecek. Ancak söz konusu kontenjanlardan yararlanamayacaklar. YÖK’ün kararı, deprem bölgesindeki Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji, Adıyaman, Çukurova, Dicle, Fırat, Gaziantep, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji, Harran, Hatay Mustafa Kemal, İnönü, İskenderun Teknik, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Kahramanmaraş İstiklal, Kilis 7 Aralık, Malatya Turgut Özal ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitelerini kapsıyor. 

İNDİRİMLİ YA DA ÜCRETLİ KONTENJAN

Depremzede adaylar, tercih sayısına bağlı olarak ve önceliklerine göre tercih sırasını gözeterek, genel kontenjanlarla birlikte kendilerine ayrılan ilave kontenjan çerçevesindeki programlardan tercih yapabilecek. Bu kontenjanlar dışında vakıf üniversitelerindeki her bir programa 2547 sayılı Kanun’da öngörülen yüzde 15 burslu öğrenci okutulması yükümlülüğü dışında olmak üzere ve çift diploma programları hariç depremzede YKS adayları için 1’er kontenjan ayrılacak. Merkezi yerleştirmede ayrılan bu kontenjana kayıt olması durumunda, kayıt yapılan kontenjan kadar ek yerleştirme sırasında söz konusu programa üniversitenin tercihi de alınarak indirimli veya ücretli kontenjan eklenecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.