DOLAR 34,0057 0.32%
EURO 37,8766 0.71%
ALTIN 2.821,890,45
BITCOIN 1970572-3.07723%
Balıkesir
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Emanetlerine Sahip Çıktılar

Emanetlerine Sahip Çıktılar

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:27
Emanetlerine Sahip Çıktılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şehit Erbil Arslan Ortaokulu öğrencilerinden Yasemin Karaşahin ve Sencer Fatih Akbulut Kaymakam Muammer Köken’i makamında ziyaret ederek Kurtuluş Savaşı kahramanı olan Şerife Bacı ile Seyit Onbaşıyı anlatan oyunlarını sergiledi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı kapsamında Şehit Erbil Arslan Ortaokulu öğrencilerinden Yasemin Karaşahin ve Sencer Fatih Akbulut Kaymakam Muammer Köken’i makamında ziyaret etti. Kurum amirleriyle beraber Köken’i ziyaret eden öğrenciler, Çanakkale Zaferinde yaşanan tüm mücadeleyi canlı performanslarıyla izleyenlere tekrardan yaşattı.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN EMANETİNE SAHİP ÇIKTILAR” 

Ortaokul öğrencileri tarafından Susurluk’un çeşitli bölgelerinde Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarının canlandırıldığı oyunlar, izleyenler tarafından beğeni aldı. Yasemin Karaşahin, Kurtuluş Savaşı’nda cepheye mermi taşırken soğuktan donarak ölen Şerife Bacı’yı, Sencer Fatih Akbulut, Çanakkale’de 276 kiloluk top mermisini kaldırarak düşman gemilerini batıran Seyit Onbaşı’yı canlandırdı. Böylece genç öğrenciler Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine sahip çıktıklarını ifade etti.

VATAN KAHRAMINI BİR KADIN”

Ziyarette, Kurtuluş Savaşı‘nın Türk kadın kahramanı olan Şerife Bacının, yaşlı kadın ve erkeklerle birlikte Kastamonu’daki cephanelerin Ankara’ya götürülmesinde verdiği mücadele sonucu, 1921 yılının Aralık ayında ağır kış şartları nedeniyle henüz 21 yaşındayken cephaneler ıslanmasın diye kazağıyla üstünü örtüp kendisinin ise donarak öldüğünü anlatıldı.

TARİHİ BİMENİN VE OKUMANIN ÖNEMİNİ VURGULADI”

Seyit Onbaşı’yı canlandıran Akbulut ise, sırtlayarak kaldırdığı top mermisiyle Çanakkale Deniz Savaşı’nın seyrini değiştiren ‘Koca Seyit’ lakaplı Onbaşı Seyit Çabuk’u izleyicilere anlatarak, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yıl dönümünde, memleketi Balıkesir’de hala saygı ve minnetle anıldığını ifade etti. Öğrencilere teşekkürlerini ileten Kaymakam Köken, kitap hediye ederek tarihi bilmenin ve okumanın önemini bir kez daha vurguladı.

Haber: Sena Eğilmez

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.