DOLAR 34,0142 -0.04%
EURO 37,9041 -0.46%
ALTIN 2.841,850,46
BITCOIN 21831513.24123%
Balıkesir
20°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
İŞTE TÜRKİYE’DEKİ EN ZENGİN 10 İSİM!

İŞTE TÜRKİYE’DEKİ EN ZENGİN 10 İSİM!

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:39
İŞTE TÜRKİYE’DEKİ EN ZENGİN 10 İSİM!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Forbes, bu yıl da geleneksel olarak dünyanın en zengin insanlarını içeren listesini yayımlandı. Jeff Bezos ve Elon Musk, listede oldukça dikkat çeken isimler arasındayken Türkiye’nin en zengin isimleri arasında Murat Ülker zirveyi kaptırdı.

Forbes’un bu yıl 37. kez yayımladığı Milyarderler Listesi, dünya genelindeki milyarder sayısının bir önceki yıla göre 28 azalarak 2,640’a düştüğünü ve ardışık ikinci bir azalış kaydettiğini ortaya koydu.

Kamu ve özel sektörü etkileyen ekonomik türbülans, milyarderlerin servetini de 500 milyar dolar azaltarak 12.2 trilyon dolara indirdi.

Elon Musk, Tesla şirketinin hisse senetlerinin düşmesiyle milyarderler listesinde birinci sıradan ikinci sıraya geriledi. Musk‘un serveti, geçen yıla göre yaklaşık 39 milyar dolar azalarak 180 milyar dolar civarında hesaplandı.

Lüks eşya devi LVMH’nin CEO’su Bernard Arnault ise 211 milyar dolarlık servetiyle listenin en üstünde yer aldı. Bu, ilk kez bir Fransız vatandaşının listenin zirvesine yerleştiği anlamına geliyor.

Türkiye’nin En Zengin İsmi İbrahim Erdemoğlu!

Bu yıl Milyarderler Listesi’nde Türkiye’den 26 isim yer aldı. Türkiye’nin en zengin kişisi, Erdemoğlu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu oldu. Erdemoğlu’nun serveti 5,3 milyar dolar olarak hesaplandı ve dünyanın en zengin 497. kişisi oldu.

Türkiye’de uzun yıllardır ilk sırayı elinde tutan Murat Ülker, bu yıl birinciliği kaybetti.

Son dönemde Borsa İstanbul’da en çok dikkat çeken şirketlerden biri olan SASA Polyester’in hisselerinde yaşanan değer artışı, İbrahim Erdemoğlu’nu Türkiye’nin en zengin kişisi haline getirdi. Erdemoğlu, dünyadaki 2,640 milyarder arasında 497. sırada yer alıyor ve servetinin 5.3 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

Erdemoğlu Holding, SASA’nın yanı sıra Merinos Halı, Dinarsu ve Padişah Halı gibi şirketleri bünyesinde barındırıyor.

Yıldız Holding’in sahibi Murat Ülker, 5 milyar dolarlık servetiyle ikinci sırada yer aldı.

Listede üçüncü sırada ise SASA’nın hissedarlarından Ali Erdemoğlu, 4.7 milyar dolarlık servetiyle yer alıyor.

Türk milyarderlerin toplam serveti yaklaşık 57,8 milyar dolar olarak hesaplanırken işte ilk 10 isim:

Forbes, bu yıl da geleneksel olarak dünyanın en zengin insanlarını içeren listesini yayınladı. Jeff Bezos ve Elon Musk, listede oldukça dikkat çeken isimler arasındayken Türkiye'nin en zengin isimleri merak konusu oldu.

Kaynak : Euronews

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.