DOLAR 34,0057 0.32%
EURO 37,8766 0.71%
ALTIN 2.821,890,45
BITCOIN 1970572-3.07723%
Balıkesir
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Endonezyalı Öğrenciler Deprem Bölgesindeydi

Endonezyalı Öğrenciler Deprem Bölgesindeydi

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:27
Endonezyalı Öğrenciler Deprem Bölgesindeydi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizde yaşanan deprem felaketine kayıtsız kalmayarak harçlıklarını toplayan ve “Türkiye Tek Yürek” kampanyasına 100 bin lira bağışlayan Endonezyalı öğrenciler depremzedelere destek olmaya devam ettiler.  

AFAD ile koordineli biçimde planladıkları yardım etkinliği için bölgeye; Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-TÖMER) akademisyenlerinden Öğr. Gör. Muhammed Salih Kapcı ve 12 Endonezyalı öğrenci gitti. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 100 çadırlık çadır kent kurulumunu tamamlayan gönüllü ekip, aynı bölgede çocuklara kırtasiye malzemesi ve yetişkinlere yönelik mont ve battaniye dağıtımı gerçekleştirdi.  

Kahramanmaraş’ta akşam yemeği için 7000 kişiye yemek ikramında bulunan öğrenciler, ikinci depremin merkez üssü Elbistan’da bulunan çadır kente 1000 kişilik yemek ikramı, çocuklara kırtasiye malzemesi ve oyuncak dağıtımı gerçekleştirdi. 

Hem Duygusal Hem Sosyal Destek 

Öğrenciler depremzede çocukların psikolojik ihtiyaçlarını da unutmadılar. Ayakkabı ve hijyen malzemesi dağıtımı dışında çocukların iyileşme sürecine destek olmak için oyunlar oynadılar, çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiler.  

Çadırkent kurulumu ve yardımların dağıtımı; Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Bandırma Temsilciliği koordinasyonunda, üç Endonezya yardım derneği ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Endonezyalı öğrencileri liderliğinde gerçekleşti. 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.