DOLAR 34,1140 0.28%
EURO 38,1546 0.22%
ALTIN 2.875,961,66
BITCOIN 2147843-0.55201%
Balıkesir
21°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bandırma Belediyesi’nin inşa ettiği Tatlısu Engelsiz Kampı Tesisleri misafirlerini ağırlamaya başladı.

Bandırma Belediyesi’nin yaptığı Tatlısu Engelsiz Kampı Tesisleri’nde bulunan bungalov evlerde ücretsiz ağırlanacak olan ilk grup tatillerinin ilk günlerini tamamladı. Engelsiz Yaşam Kampı Tesisi sorumlusu Eylül Öztürk, pazartesi günü itibariyle toplamda 31 kişi olmaz üzere engelli vatandaşın geldiğini bilgisini vererek 10 adet bungalov evin maksimum üç kişilik kapasiteli olduğunu söyledi. Öztürk, konaklama hakkındaki detaylı bilgileri şu şekilde aktardı:
“Biz iki refakatçisiyle birlikte burada herkesi ağırlayacağız. Sabah kahvaltımız, öğlen 2 de atıştırmalığımız ve akşam yemeğimiz olacak şekilde ücretsiz ve sınırsız çay ikramımız var. Pazartesi giriş yapmış olan misafirlerimiz Perşembe günü çıkış yapacaklar, Perşembe günü tekrar giriş olacak ve Pazar günü çıkış yapacaklar. Yani sen üçer günlük periyotlarla kalacaklar. Bize gelen 203 tane başvuru sayısı var, biz bu gelen 203 tane engelli vatandaşımızı da misafir etmeye gayret edeceğiz, bu da Ekim ayını bulabilir, yüksek ihtimalle 15 Ekim’e kadar bu şekilde üçer günlük periyotlarla devam edecek.”

“HEP BİRLİKTEYİZ VE BİRLİKTE MUTLUYUZ”

Engelli Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Uçar, engelliler için tatil yerlerinin artmasıyla hem ailelerin hem de engelli bireylerin yaşadığı sıkıntıların ortadan kalmasına yardımcı olduğunu belirterek şu şekilde konuştu:

Böyle bir kampın yapılması bölgemize ve ilçemize gerekiyordu. Çünkü biz engelli bireylerin kendileri ve aileleri olarak tatil konusunda büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Bir ailemiz “Belediyemiz ne güzel düşünmüş, bizler diğer vatandaşlarla beraber tatil yaptığımızda huzursuzluk, tedirginlik hissediyorduk burada biz hep birlikteyiz ve birlikte mutluyuz.” dedi. Bizim en büyük sorunlarımızdan birisi, toplumun bize bakış açısının değişmiyor olması. Bu zaman alacak ve zamanla mutlaka düzelecektir ancak, bu geçen zaman içerisinde engelli vatandaşların ve ailelerinin de tatile ihtiyacı oluyor, bizlerin de stres atması gerekiyor. Bu gibi tatil yerleri hem ailelerin hem de engelli bireylerin stres atmasına yardımcı oluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.