DOLAR 34,0985 0.19%
EURO 38,0846 0.02%
ALTIN 2.833,960,18
BITCOIN 21460032.52406%
Balıkesir
23°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
ENSAR AYTEKİN: “MÜFTÜYÜ, TARİKATLARIN SAVAŞI ÖLDÜRDÜ”

ENSAR AYTEKİN: “MÜFTÜYÜ, TARİKATLARIN SAVAŞI ÖLDÜRDÜ”

ABONE OL
Haziran 30, 2024 23:10
ENSAR AYTEKİN: “MÜFTÜYÜ, TARİKATLARIN SAVAŞI ÖLDÜRDÜ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, müftü Mehmet Deniz’in intiharı hakkında yaptığı açıklamada, “Tarikatların savaşı vaizlik yapan müftüyü öldürdü” dedi.

Balıkesir’de vaiz olarak görevli müftü Mehmet Deniz’in intiharı büyük bir üzüntüyle karşılanırken tepkilere sebep oldu. İntiharın arka planı hakkında CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin de tepkisini gösterdiği bir açıklama yaptı.

Mehmet Deniz, cübbe giymemesi, bisiklet sürmesi, işe motosikletle gelmesi gibi hayat tarzıyla eleştirilmiş, şikayet edilmişti. Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Deniz’i başlattığı soruşturma ile işten atmıştı. Daha sonra mahkemece göreve iade kararı verilen Deniz için Diyanet İşleri Başkanlığı mahkeme kararını uygulamamıştı. Bunun üzerine Mehmet Deniz intihar etmişti.

Ensar Aytekin’in konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Balıkesir’de çok üzücü bir olay yaşandı. Diyanet İşleri Başkanlığınca Balıkesir’de vaiz olarak görevlendirilen müftü Mehmet Deniz, yaşam tarzı yüzünden, kurumun içindeki tarikat mensupları tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’na şikayet edildi. Şikayet gerekçesine bakıyoruz, bisiklete binmek, motosikletle işe gelmek, sosyal bir hayatının olması, cübbe giymemesi yer alıyor. Normalde böyle bir dilekçe bir devlet kurumuna şikayet konusu olsa, evrakın anında iade edilmesi gerekir. Ama Diyanet İşleri tutuyor, şikayetler doğrultusunda işlem yapıyor ve kişiyi işten uzaklaştırıyor. Merhum Mehmet Deniz, İdare Mahkemesinde hakkını arıyor. Mahkeme kendisini haklı buluyor ve işlemi iptal edip işe iade edilmesine hükmediyor. Olay buradan sonra başlıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Deniz’i göreve iade etmiyor ve mahkeme kararını tanımıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ittifak ortağı Bahçeli her fırsatta mahkemelere ayar verince, devlet kurumlarının başındakiler de hukuksuzluğa doğal olarak devam ediyor. Bu yüzden göreve iade edilmeyen Mehmet Deniz hayatına son veriyor.

Çok açık ve net söylüyorum, bu intiharın sorumlusu Diyanet İşleri Başkanı Ali Görmez’dir. Diyanetin içinde tarikatların savaşında bir insan hayatını kaybetmiştir. Hakkı yenilen, adaleti arayan Mehmet Deniz’i el birliğiyle öldürmüşlerdir.

Bisiklete binmek, cübbe giymemek uygunsuz hayat olacak ama son model zırhlı arabayla camiye gitmek, eşinin çantasını taşıttırmak, din görevlisi tartaklamak, beş yıldızlı otellerde toplantı düzenlemek normal uygun bir hayat olacak. Diyanet İşleri Başkanının normal şartlar altında görevi ihmalden ve ölüme sebebiyet vermekten yargılanması gerekirken, hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etmesinin izahatı yok.

Tarikatlar savaşı tüm kurumlarda sürerken bir can göz göre gitti. Vebali başkanın boynundadır.

Dün Emniyet Teşkilatı, Ankara’da 7 yıldır aranan FETÖ’cü emniyet müdürünü yakaladı. Müdür teslim olurken, boşuna uğraşıyorsunuz, biz geri döneceğiz dedi. Bu cüreti nereden buluyor, ne demek istiyor diye düşünürken yaşanan bu intihar görünümlü cinayet gösteriyor ki kurumlarda tarikat savaşı sürüyor. Bu tarikatların tamamından kurtulmadığımız sürece devlet tüm kurumlarıyla ve vatandaşlarıyla tehdit altındadır.”

(Kaynak: Gazete Duvar)

BALIKESİR’DE BETON MİKSERİ DEVRİLDİ: BİR ÖLÜ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.