DOLAR 34,0007 0.29%
EURO 37,8289 0.58%
ALTIN 2.820,160,39
BITCOIN 1968226-3.43301%
Balıkesir
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Erdek’te Dereler Kurudu

Erdek’te Dereler Kurudu

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:28
Erdek’te Dereler Kurudu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erdek ilçesinde kuraklık nedeniyle dereler tamamen kurudu. Kış mevsiminde yeterli kar ve yağmur yağışı olmaması, ilçedeki derelerin kurumasına ve barajlarda su azalmasına neden oldu. Alişan Deresi, Aynana Deresi (Sanayi Deresi) ve Ramla Deresi gibi birçok dere kuraklık nedeniyle susuz kaldı. Erdek-1 Barajı’nda da su azalması yaşandı. Bu durum, vatandaşlar ve çiftçiler arasında endişe yarattı. Kuraklığın ürünlere ciddi hasar vereceği düşünülüyor.

“Eskiden gürül gürül akıyordu”

Erdekli vatandaşlar, yıllar sonra böyle bir kuraklıkla karşılaştıklarını ve derelerin eskiden gürül gürül aktığını belirtti. Şimdi ise tüm derelerin çöle döndüğüne dikkat çektiler. Kış aylarında derelerin kurumasının kendilerini ciddi şekilde tedirgin ettiğini ifade ettiler.

Geçtiğimiz günlerde Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü İzzet Günal, suyun bilinçli kullanımı ve tasarruf yapılması gerektiği konusunda vatandaşları uyardı.

Haber: Fırat İBAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.