DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18415020.42808%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Erdoğan: “Esad’ı Her An Davet Edebiliriz”

Erdoğan: “Esad’ı Her An Davet Edebiliriz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı Türkiye'ye davet edebileceklerini açıkladı. İki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden düzeltilebileceği sinyali veren Erdoğan, Esad'ın adım atması halinde Türkiye'nin de olumlu yanıt vereceğini belirtti.

ABONE OL
Temmuz 8, 2024 14:20
Erdoğan: “Esad’ı Her An Davet Edebiliriz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye-Suriye İlişkileri Yeniden Canlanıyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la olası bir görüşme hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Her an Esad’ı davet edebiliriz” diyerek, Türkiye-Suriye ilişkilerinde yeni bir dönemin başlayabileceğini ifade etti. Erdoğan’ın bu açıklaması, iki ülke arasındaki gerilimin sona ermesi yönünde umutları artırdı.

Erdoğan’ın Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşar Esad’la ilişkilerin düzeltilmesi noktasında somut adımlar atılabileceğini belirtti. “Beşar Esad, Türkiye ilişkileri düzeltme noktasında bir adım attığı anda biz de ona karşı o yaklaşımı gösteririz. Çünkü biz dün Suriye ile düşman değildik, hatta Esad’la ailece görüşüyorduk” şeklinde konuştu. Erdoğan, her an bir davet yapılabileceğini de ekledi.

Suriye’nin Adımları ve Türkiye’nin Beklentileri

Türkiye, Suriye ile ilişkileri düzeltme sürecinde belirli talepler sunuyor. Bu talepler arasında terörle mücadele, Türkiye’deki göçmenlerin geri kabulü ve Suriye’nin kuzeyinde işbirliği yapılması bulunuyor. Erdoğan, Esad’dan bu konularda olumlu adımlar gelmesi halinde ilişkilerin eski günlere dönebileceğini vurguladı.

Uzman Görüşleri

Esad’ın Türkiye İle İlişkilerdeki Tutumu

Metan Demir, Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendirerek, “Esad, Türkiye ile ilişkileri normalleştirmek istiyor mu?” sorusunu gündeme getirdi. Demir, Esad’ın tek başına karar vermekte zorlandığını ve Rusya ile İran’ın bu süreçteki etkisine dikkat çekti. “Türkiye’nin talepleri ve Esad’ın yaklaşımı, bölgedeki dengeleri değiştirebilir” dedi.

Görüşmenin Zamanı ve Yeri

Levent Bey, görüşmenin muhtemel zamanı ve yeri hakkında değerlendirmelerde bulundu. “Eylül ayında, üçüncü bir ülkede bir araya gelebilirler. Bu ülke Rusya, Irak ya da bir Körfez ülkesi olabilir” dedi. Ayrıca, ilk görüşmenin Rusya’da olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. “Putin dışında bir yabancı devlet başkanının güvenliği açısından Suriye’nin güvenli olup olmadığı tartışmalı” dedi.

Türkiye’nin Stratejik Hamleleri

Türkiye’nin bölgede enerji koridoru olma yolunda önemli adımlar attığını belirten uzmanlar, Suriye ile normalleşmenin bu süreci hızlandırabileceğini söyledi. “Türkiye, Suriye ile ilişkileri düzeltirse, sadece siyasi değil ekonomik normalleşme de gerçekleşir” denildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.