DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18416500.4073%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Erdoğan ve Esad’dan Normalleşme Sinyalleri: Şam-Ankara Temasları Bekleniyor

Erdoğan ve Esad’dan Normalleşme Sinyalleri: Şam-Ankara Temasları Bekleniyor

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye ile ilişkilerini geliştirmeye yönelik tüm girişimlere açık olduğunu ifade etmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Esad'ın bu açıklamalarına olumlu yanıt vererek, "İlişki olmamasına sebep yok" dedi. Gözler şimdi Şam ve Ankara arasında kurulacak temaslarda.

ABONE OL
Haziran 28, 2024 16:03
Erdoğan ve Esad’dan Normalleşme Sinyalleri: Şam-Ankara Temasları Bekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Esad’dan Normalleşme Mesajı

Beşar Esad, Suriye’nin Türkiye ile ilişkilerini normalleştirmeye açık olduğunu belirterek, “Suriye, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesine, bu sürecin egemenliğine saygı ve Suriye devletinin egemenliğini tüm ülke toprakları üzerinde yeniden tesis etme arzusuna dayanması halinde olumlu yaklaşmaktadır” dedi.

Erdoğan’dan Olumlu Yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad’ın açıklamaları sonrası cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada, “Diplomatik ilişkilerin kurulmaması için hiçbir sebep yok. Geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde devam ederiz. Suriye’nin iç işlerine karışmak gibi hedefimiz yok. Kardeş topluluktur Suriye halkı. Aile görüşmelerine kadar sayın Esed ile görüşmeler yaptık. Olmaz diye bir şey yok, yarın yine olur,” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açıklamaları

Erdoğan ve Esad’ın verdiği bu ılımlı mesajlar, iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin yeniden kurulabileceğine işaret ediyor. Bu durum, bölgedeki istikrar açısından önemli bir adım olabilir. Şam ve Ankara’nın kuracağı temaslar, sadece iki ülke arasındaki ilişkilerin değil, aynı zamanda bölgesel dinamiklerin de yeniden şekillenmesine katkı sağlayabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.