DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18415020.42808%
Balıkesir
24°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Esed’den Erdoğan’a Normalleşme Yanıtı: “Türk Askerleri Çekilsin”

Esed’den Erdoğan’a Normalleşme Yanıtı: “Türk Askerleri Çekilsin”

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın normalleşme çağrısına yanıt verdi. Esed, Türk askerlerinin Suriye'den çekilmesi şartıyla görüşme yapabileceğini belirtti.

ABONE OL
Temmuz 15, 2024 20:57
Esed’den Erdoğan’a Normalleşme Yanıtı: “Türk Askerleri Çekilsin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Esed’den Normalleşme Şartları

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, Türkiye ile normalleşme sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın normalleşme çağrısına yanıt veren Esed, görüşmenin içeriğe bağlı olduğunu vurguladı. Esed, Türk askerlerinin Suriye topraklarından çekilmesi konusunun gündeme gelmesi halinde görüşmeye hazır olduğunu ifade etti.

Türk Askerleri Çekilirse Görüşme Olabilir

Esed, ülkesinde düzenlenen bir basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Kimse komşularıyla sorun yaratmayı düşünmez ama bu, kuralların dışına çıkmamız gerektiği anlamına gelmez,” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmenin, Türk askerlerinin Suriye’den çekilmesi şartına bağlı olduğunu belirten Esed, bu durumun gerçekleşmesi halinde görüşmenin mümkün olabileceğini söyledi.

Normalleşme Tartışmaları Sürüyor

Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme tartışmaları gündemdeki yerini korurken, Esed’in bu açıklamaları sürecin nasıl şekilleneceği konusunda merak uyandırdı. İki ülke arasındaki ilişkilerin geleceği, Esed’in belirttiği şartların karşılanıp karşılanmayacağına bağlı olarak değişebilir.

İçeriğe Bağlı Görüşme

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olası bir görüşmenin içeriğe bağlı olduğunu vurgularken, “Türk askerlerinin Suriye topraklarından çekilmesi konusunun gündeme gelmesi halinde” görüşmenin gerçekleşeceğini ifade etti. Esed’in bu şartlı yanıtı, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecinde nasıl ilerleyeceği konusunda belirleyici olabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.