DOLAR 34,1027 0.21%
EURO 38,1021 0.09%
ALTIN 2.839,950,39
BITCOIN 21786602.85316%
Balıkesir
20°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
“Farkındalık Birçok Şeyi Değiştirebilir”

“Farkındalık Birçok Şeyi Değiştirebilir”

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:24
“Farkındalık Birçok Şeyi Değiştirebilir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle ‘’Güç Kimde?’’ söyleşisi düzenlendi.

Bandırma Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi kadınlara uygulanan şiddete dikkat çekmek, kadınlara farkındalık kazandırmak amacıyla söyleşi düzenledi. Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapılan söyleşiye Belediye Başkan Yarımcısı Ozan Onur ve Belediye Meclis üyeleri, Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, STK temsilcileri ve siyasi partiler katılım gösterdi. Açılış konuşmasının ardından Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat teşekkür konuşması yaptı.

Her Türlü Şiddetin Karşısındayız

Kadın Meclisi Başkanı Dilek Karaarslan’nın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye Psikolojik Danışman Alev Akbaba, şiddetin toplumsal ve bireysel yönü ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Şiddetin türlerinden, sonuçlarından ve şiddet mağduru kadına nasıl yaklaşılması gerektiğinden bahseden Akbaba, verdiği örnekler ve psikolojik ve fiziki şiddetin normalleştirilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

‘’KADES, Kadına Yönelik Şiddeti Önleyecek.’’

Söyleşinin bir diğer katılımcısı ise Komiser Okan Gökçe idi. Kadınlara ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek adına oluşturulmuş KADES uygulamasını tanıttı. Kadına yönelik şiddetle aktif olarak mücadele ettiğini söyleyen Gökçe, her kadının telefonunda bu uygulamanın bulunmasını talep etti.

 

Her Kadın Haklarını Bilmeli, Kimse Yalnız Değildir

Bandırma Belediyesi Meclis Üyesi Arb. Av. Merve Polat da kadına yönelik şiddetin hukuki boyutuna değindi. Şiddete maruz kalan kadınların “6284 Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Engellenmesi Kanunu” kapsamında önleyici ve koruyucu tedbirleri anlatarak katılımcıları bilgilendirdi.

Söyleşi sonunda gelen dinleyiciler ile soru-cevap yapılarak kadına yönelik şiddetin farkındalığı pekiştirildi. Katılımcılara hediyeler verilmesi ardından oturum son buldu.

Haber: Belit Pektezel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.