DOLAR 34,0057 0.32%
EURO 37,8766 0.71%
ALTIN 2.821,890,45
BITCOIN 1970572-3.07723%
Balıkesir
25°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
Fatih Erbakan ve Siyasi Hayatı

Fatih Erbakan ve Siyasi Hayatı

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:27
Fatih Erbakan ve Siyasi Hayatı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1 Ocak 1979 yılı Ankara doğumlu Olan Fartih Erbakan, Kozanoğullari olarak bilinen Adanalı bir aileden gelmektedir.
54. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Başkanı Merhum Prof.Dr.Necmettin Erbakan’ın oğludur. Muhammed Ali Fatih Erbakan. Türk siyasetçisi, Elektrik ve Elektronik Mühendisidir.

Babasının adı verilen vakfında bşkanlığını yapmaktadır.
İlk öğretiminin ardından, Ankara Merkez İmam Hatip ortaokulun’dan mezun olmuştur. Ayrancı Lisesi Yüksek Öğrenimini, Başkent Üniversitesi Yönetim ve organizasyon dalında doktora eğitimi alarak Dr. Ünvanını almıştır.
Üniversite yıllarında Millî gençlik vakfına bağlı olarak çalışmalarını yürütmüştür. Fatih Erbakan iyi derecede İngilizce bilen, evli ve iki çocuk babasıdır.
Siyasete 1999 yılında başlamış, Fazilet Partisi Çankaya teşkilatında, seçim ve gençlik kolları yönetim kurulunda çalışmalarını sürdürmüş ve daha sonra Saadet Partisi Genel İdare  Kurulu üyeliği ve genel başkan başdanışmanlığı yaptı.
Fatih Erbakan, 23 Kasım 2018 yılında Yeniden Refah Partisini kurdu ve Genel Başkanı seçildi. Halen Türkiye’de 81 il ve 800 ilçede teşkilatlanmış ve çalışmaları devam etmektedir. 17 Kasım 2019 tarihindeki (YRP) Genel Başkanı olarak 45 bin kişilik katılımla , Türk siyasi tarihindeki en geniş katılımlı büyük kongrelerde birini düzenlemiştir.
9 Şubat 2020’de Sakarya Demokrasi meydanında ilk mitingi olan “Kudüs Mitingi”düzenledi.

Korana virüs aşısi karşıtı olan Fatih Erbakan mRNA Teknolojisi ile üretilen, Biontec aşısını dikkate çekerek “mRNA demek insanın hücre çekirdeğine girmek demektir. Yarı insan, yarı maynun çocukların doğumuna sebep olacağına 3 kulaklı, 5 gözlü yaratıklar doğumuna yol açabilir “ifadelerini kullandı.

Babasına ilişkin açııklamalarının birinde ise “İnancı ve idealleri uğruna fedekarlık yaptı” ifadesini kullandı.
Babasının maddi ve manevi kalkınmaya önem verdiğini”Önce ahlâk ve maneviyat ” fikrini topluma aşılamaya çalıştığını belirtti.

“Milletini seven bir adamdı’ gerekirse biz hükümet olarak, devlet olarak ceketimizi satacağız, gerekirse zeytin ekmek yiyeceğiz ama bu millete bu kaynağı aktaracağız ” diyen bir liderin oğluna yakışır ifadesi ile dikkatleri üzerine  çekti. Siyasi çalışmalarında makam beklentileri için yola çıkmadığını sürekli olarak ifade etti. Fatih Erbakan’ın kurduğu Yeniden Refah partisi, önümüzdeki mayıs ayında gerçekleştirilecek olan seçimler nedeniylede başlatılan imza kampanyasında aday olmasını sağlayacak olan imza sayısını toplayacak kapasiteye ulaşmasına rağmen adaylıktan çekilerek Cumhur ittifakına katılma kararı aldı ve bunu “Cumhurbaşkanlığı sürecini de sonlandırmış bulunuyoruz”diyerek ittifak üyeliğini açıkladı.

Bana sorarsanız Erbakan, dış ve iç politikada yaşananları görerek bir dönem karşı olmasına rağmen Cumhur ittifakına katılma kararı aldı. Tıpkı babası Prof.Dr. Necmettin Erbakan gibi. Sonuçta ortada vatan ve millet menfeatleri var.
Doğru olan ise, önümüzde ki seçimi kim kazanırsa kazansın. Doğru olan Allah için, vatan ve millet için yola çıkmaktır.
Kendilerine ve Türk milletine hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim..

YAZAR: Meliha ATEŞ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.