DOLAR 34,0955 0.19%
EURO 38,0826 0.01%
ALTIN 2.832,750,15
BITCOIN 21469614.49586%
Balıkesir
23°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • HESAP
FİDE ÜRETİMİNDE SEZON AÇILDI

FİDE ÜRETİMİNDE SEZON AÇILDI

ABONE OL
Haziran 30, 2024 22:11
FİDE ÜRETİMİNDE SEZON AÇILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Özhan Fide Tesislerinde yetiştirilmeye başlanan domates ve biber fidesi için hayırlı olsun temennisinde bulunan Kaymakam Muammer Köken, depremzedeler için yakın zamanda tarımla alakalı yeni projelerin başlayacağı müjdesini verdi.

Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, seracılık yapan Özhan Fide Tesisleri gibi firmaları ziyaret ederek salçalık domates ve biber yetiştiriciliğinin yapıldığı Susurluk’ta ilk tohumların seralarda yetiştirilmeye başlandığını belirtti. Depremin ardından yakın zamanda tarımla alakalı yeni projelerin başlayacağı müjdesini paylaşan Köken, “Üretime en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde çiftçilerimize daha fazla sorumluluk düşüyor. Hepimiz için üretecekler bereketli olsun diyerek ilk çim tohumlarını serada toprağa serptiler ve bundan sonrası çiftçilerimizin çalışmalarıyla yürüyecek.” ifadelerini kullandı.

HAYIRLI BİR SEZON OLAMASI İÇİN TEMENNİDE BULUNDU”

Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, ilçede başlayan domates ekimleri nedeniyle çiftçilerle bir araya geldi. Üreticileri seralarda ziyaret eden Köken, Beyköy Mahallesinde yılın ilk domates fidesi ekimlerine katıldı. Susurluk’un salçalık domates ve biber üretimi konusunda büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Kaymakam Köken, çiftçileri tarlada ziyaret ederek hem sohbet etti hem de hayırlı bir sezon olması temennisinde bulundu. Köken yaptığı açıklamada, “Üreten çiftçilerimiz, müstahsillerimiz, mahsullerini yetiştirmek için tarlada icraatlarına devam ediyor. Beyköy Mahallelimizde Özhan Fide Tesislerinin domates ve biber ektiği arazideyiz. Öncelikle kendilerine kolaylıklar, tüm üreticilerimize bol kazançlı bir sene diliyorum.” şeklinde konuştu.

HEM TİCARİ HEM DE MİLLİ FAALİYET

Küresel anlamda ve deprem nedeniyle tedarik noktasında sıkıntılı bir süreçten geçildiğini belirten Köken, “Temennimiz hem Susurluk üreticisi hem ülkemiz çiftçisi olumsuz şartlarla karşılaşmadan, hayırlı ve bereketli bir sezon geçirmesi. Sezon sonunda emeklerinin, beklentilerinin karşılığını ziyadesiyle alacaklardır. Allah onlardan razı olsun, yar ve yardımcıları olsun. Olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Bu noktada da devlet-millet olarak birbirimize kenetlenmemiz gerekiyor. Bu işler hem ticari faaliyet hem de milli bir faaliyet” dedi. 

Haber: Sena EĞİLMEZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.